PRIJETNJA OBJAVOM FOTOGRAFIJA bila je dio šire operacije zastrašivanja hrvatske predsjednice, isprva s namjerom da Radeljić zadrži utjecaj na Pantovčaku, a potom radi sprječavanja njezina osvajanja drugog mandata

Nacional je prije nekoliko dana od visokog političkog izvora bliskog Uredu predsjednice, ali i vrhu HDZ-a, doznao da sasvim sigurno postoje snimljene fotografije, a vrlo vjerojatno i videomaterijali koji su sačuvani i pripremljeni za pokušaj kompromitacije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Poznato je gdje su oni nastali, ali i tko ih je mogao snimiti. Štoviše, riječ je o vrlo uskom krugu ljudi koji su prisustvovali diskretnim večerama u elitnim zagrebačkim restoranima, a potom i zatvorenim zabavama na kojima su nekim uzvanicima popustile kočnice. Zahvaljujući tim osobama iz predsjedničine blizine, jedna javnosti inače nepoznata zabava u državnoj rezidenciji poprimila je oblik privatnog derneka.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
Podijeli objavu
Prethodni članakDIVJAK “Moja politička odgovornost imala bi i odgovornost poruke mladima”
Sljedeći članakVRDOLJAK “S Pupovcem sam htio otvoreno razgovarati o daljnjoj suradnji”
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.