NACIONAL OTKRIVA SADRŽAJ pisma koje je šef MOL-a, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, poslao bivšem premijeru Zoranu Milanoviću, a koje otkriva kako MOL pokušava zamijeniti teze, kupovati vrijeme te da su još 2014. razmišljali o prodaji dionica Ine

U vrijeme dok je imao tretman bjegunca od hrvatskog pravosuđa, a za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica te izdan europski uhidbeni nalog, predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernádi uputio je početkom ožujka 2014. tadašnjem hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću pismo kojim de facto prijeti hrvatskoj državi, ali i najavljuje mogućnost prodaje MOL-ova udjela u Ini. Sadržaj pisma do sada je bio nepoznat hrvatskoj javnosti, a Nacional ga ekskluzivno otkriva jer ono zorno prikazuje kakav odnos vrh MOL-a ima prema službenim hrvatskim vlastima te također može služiti kao putokaz novoj hrvatskoj vladi na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, kako bi znali na što sve trebaju biti spremni kad započnu pregovori s mađarskom naftnom tvrtkom o otkupu dionica Ine.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakŠišljagić najavio nezavisnu kandidaturu za župana, ali ne odriče se HDSSB-a
Sljedeći članakMIGRANTI POKUŠALI ILEGALNO UĆI U HRVATSKU Tučnjava izbjeglica u Šidu, trojica ozlijeđena
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.