HDZ pokušao iskoristiti europarlamentarne izbore kako bi cenzurirao otkriće Nacionala da je Bačić prijavljen EPPO-u

Autor:

12.04.2024., Split - Andrej Plenkovic posjetio je veceras Split prosetao Splitskom Rivom i odrzao Skup na gatu sv Nikole ispred Lucke Kapetanije. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hojski je na dan izborne šutnje, 8. lipnja, više puta telefonski kontaktirao i pokušao cenzurirati Nacional, pozivajući se na pritužbe HDZ-a da naslovnica Nacionala i tekst o Bačiću krše predizbornu šutnju. Potom se oglušio na zamolbu Nacionala da uputi i obrazloži službeni zahtjev te imenuje onoga tko je to u ime HDZ-a tražio. Donosimo nove dokumente iz kaznene prijave EPPO-u protiv Bačića

Nacionalu je koncem proteklog tjedna dostavljen na uvid dodatni set opsežne dokumentacije koja otkriva pozadinu skandaloznog pokušaja HDZ-a da preko Državnog izbornog povjerenstva pokuša cenzurirati otkriće Nacionala o kaznenoj prijavi poslanoj Uredu europskog javnog tužitelja protiv ministra graditeljstva Branka Bačića i niza lokalnih dužnosnika HDZ-a na području Sisačko-moslavačke županije.

HDZ je to pokušao učiniti vršeći bezobrazno ustrajni pritisak na Slavena Hojskog, člana Državnog izbornog povjerenstva i njegova glasnogovornika, koji je u više navrata protekle subote, dan uoči održavanja izbora za Europski parlament i tijekom izborne šutnje, prvo e-mailom, a potom telefonski kontaktirao više novinara i urednika Nacionalova portala kako bi na njih pokušao izvršiti neprimjereni pritisak.

Potom je u ranim poslijepodnevnim satima Hojski telefonski kontaktirao i glavnog urednika Nacionala Berislava Jelinića te bez pravnog i logičkog obrazloženja, usmeno zahtijevao da se s naslovne stranice Nacionalova web portala ukloni reklama za prošli broj s naslovnicom prošloga broja, kao i dva teksta, među kojima i tekst o prijavi upućenoj EPPO-u u kontekstu eksplozije troškova obnove kojoj je pridonio i Branko Bačić….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.