EGZOTIČNA LOKACIJA Promjena u kalendaru Formule 1? Još jedna država želi organizirati utrku

Autor:

epa10908045 Dutch Formula One driver Max Verstappen (L) of Red Bull Racing leads the pack into turn 1 after the start of the Formula 1 Qatar Grand Prix in Lusail, Qatar, 08 October 2023.  EPA/ALI HAIDER

EPA/ALI HAIDER

Tajland, zemlja vozača Alexandera Albona, želi organizirati utrku Formule 1, izjavio je tajlandski premijer Srettha Thavisin, koji se u utorak sastao sa šefom Formule 1 Stefanom Domenicalijem.

Tajland ima kapacitet ugostiti Formulu 1 u Bangkoku“, napisao je šef vlade na X, nakon razgovora u Bangkoku. “Ako to učinimo, siguran sam da će naša zemlja drugima ostaviti nevjerojatne uspomene, jer imamo dobar potencijal, kapacitet i gostoljubivost Tajlanđana”.

Vladin glasnogovornik, kojeg su citirali lokalni mediji, tvrdi da bi se utrka organizirala ulicama starog Bangkoka, poznatog po svojim čudovišnim prometnim gužvama i infrastrukturnim problemima.

Ova je inicijativa dio politike koju je pokrenuo Srettha Thavisin, kako bi se povećala vidljivost kraljevstva i privuklo više turista, u gospodarskom kontekstu koji je i dalje krhak od pandemije.

Tajland nikada nije održao F1 utrku, ali je svake godine domaćin utrke MotoGP Svjetskog prvenstva, u Buriramu, u siromašnoj, ruralnoj regiji udaljenoj više od pet sati vožnje od glavnog grada. Vijetnam, blizu Tajlanda, trebao je biti domaćin svoje prve F1 velike nagrade 2020., u Hanoju, ali je pandemija koronavirusa otkazala taj događaj.

NAJBOLJI U PROŠLOJ GODINI Poznato tko su osvajači sportskih Oscara!

OZNAKE: Formula 1, Tajland

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.