Eddie Murphy nikada se nije suočio s rasizmom u Hollywoodu

Eddie Murphy prije 40 godina postao je jedan od najtraženijih glumaca u Hollywoodu a sumirajući svoju karijeru u razgovoru za portal Radio Times izjavio je kako je uspio nadići rasne probleme, priznajući pri tome da to nije uvijek bilo lako. „Kada govorimo o mom poslu i mojoj karijeri, nikada nisam imao rasnih problema. Snimam filmove već 40 godina i nikada se nije dogodilo da nisam dobio ulogu zato što sam crnac. Nadišao sam te stvari. No, to ne znači da je moj put do uspjeha u Hollywoodu bio lak“, izjavio je Murphy.

„Ja sam crnac rođen u Americi, ja sam Afroamerikanac. Nemoguće je da vam se, odrastajući u ovoj zemlji, ne dogode neka sranja“, objasnio je Murphy koji se dotaknuo teme diversifikacije u Hollywoodu. „To je tako već godinama, ali se ne tiče samo Afroamerikanaca. Isto je i sa ženama i ostalim manjinama. Bijelci vode posao. Uvijek je bilo tako“.

Sve ovo Murphy je izjavio pored početak prikazivanja njegovog novog filma „Coming 2 America“ na streaming platformi Amazon Prime u petak, 5. ožujka. Nastavak je to hit komedije „Coming to America“ iz 1988. godine u kojoj je Murphy glumio afričkog princa koji stiže u New York u potrazi za ženom.  U filmu „Coming 2 America“ Murphy ponovo glumi s Arseniom Hallom a pored njih glume Jermaine Fowler, Leslie Jones, Tracy Morgan i KiKi Layne.

Komentiraj