DVORANA EKSPLODIRALA Svjedočili smo povijesnom trenutku: ‘Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta!’

Autor:

20.04.2024.,KC Drazen Petrovic, Zagreb - borba za WBC i WBA Interim svjetske titule. Ivana Habazin - Kinge Magyar.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sinoć je u spektakularnoj borilačkoj noći najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin ispisala novu stranicu bogate povijesti hrvatskog sporta. Nakon što je 2014. postala prvakinja po IBF verziji, a 2018. po IBO, uspjela je nešto što do sada nije niti jednom hrvatskom borcu – postati svjetska prvakinja treći put. 

Habazin je tako sada prvakinja u velter kategoriji (-67 kg) po WBC verziji, a u njenom je vlasništvu, barem privremeno, i pojas po WBA verziji.

Naša boksačica je slavila nakon 10 dominantnih rundi u kojoj je Mađarica Kinga Magyar nije uspjela ozbiljnije ugroziti, a u prilog tome govori i jednoglasna odluka sudaca.

SVJETSKA PRVAKINJA! Ivana Habazin treći put na vrhu boksačkih vrhova: Svaka čast, carice!

Habazin je do pobjede nosila i sjajna publika u KC Dražen Petrović koja je svaku novu kombinaciju naše boksačice ispratila s gromoglasnim pijeskom i novom rundom navijanja.

Kada je napokon došao trenutak da se proglasi nova svjetska prvakinja, dvorana je eksplodirala od ekstaze i veselja.

Osim što je boksala za dva pojasa, za Habazin je ovo bio meč ‘biti ili ne biti’, budući da je javno rekla kako će se umiroviti u slučaju poraza.

Odmah po proglašenju pobjede, Habazin je uzela mikrofon u ruke te povela pjesmu ‘Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta’. Time se željela osvrnuti na to kako u ženskom boksu boksačice koje nisu iz Engleske ili Amerike dobivaju vrlo malo prilika, no ona se uspjela izboriti za svoju.

Da joj nikako nije bilo lako na putu do novog velikog uspjeha otkrila je u iskrenom intervjuu nakon meča:

U intervjuu koji smo imali s Habazin uoči ove borbe otkrila nam je kako je imala i druge ponude, ali se odlučila za ovu te da će u slučaju pobjede svakako izabrati onu najunosniju. Ne sumnjamo kako će ponuda biti, svatko želi boksati s dvostrukom svjetskom prvakinjom.

HABAZIN ZA NACIONAL.HR Boksam za titulu svjetske prvakinje u Zagrebu. Ne bi trebalo biti problema što se tiče ishoda meča

OZNAKE: boks, Ivana Habazin

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.