Dva mjeseca krali parfeme, materijalna šteta 120 tisuća kuna

Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, primorsko-goranska policija u srijedu je izvijestila da su policijski službenici iz Opatije u suradnji s kolegama na Krku proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 18 i 20 godina, koji se sumnjiči za krađe parfema. Materijalna šteta je oko 120 tisuća kuna.

“Riječ je o osobama koje su u protekla dva mjeseca na području Opatije, ali i Crikvenice, Krka i Rijeke, počinile 17 kaznenih djela krađe parfema. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su u navedenom razdoblju istovrsna četiri kaznena djela krađe počinili i na području Istarske županije. Počinjena materijalna šteta cijeni se na gotovo 120.000 tisuća kuna kojom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Zagrebu”, rekli su iz policije te poručili kako je tijekom istraživanja manja količina parfema pronađena te će biti vraćena u trgovine.

A kako je tijekom istraživanja otkriveno, osim krađe parfema, 18-godišnjak se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo teške krađe 7 tisuća kuna iz kioska na području Rijeke.

Protiv dvojice osumnjičenika podnijete su kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu, a zbog djela teške krađe 18-godišnjak je predan zatvorskom nadzorniku. Kako poručuju iz policije, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentiraj