Dva kola HT Prve lige odgođena do daljnjeg, prvenstvo se nastavlja od 29. kola

Iz Saveza danas stiže nova obavijest po pitanju nastavka natjecanja u elitnom razredu domaćeg nogometa koje je, podsjetimo, zbog situacije s koronavirusom privremeno zaustavljeno do kraja ovog mjeseca.

Povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni u petak je prvoligašima poslao sljedeću obavijest:

Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.

Zakazane utakmice 27. i 28. kola HT Prve lige odgađaju se do daljnjega, a prvenstvo će se sukladno odredbama članka 15. Pravilnika o nogometnim natjecanjima,  ukoliko  ne bude daljnjih odgoda zbog situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2, nastaviti utakmicama 29. kola koje su na rasporedu 03. – 05. travnja.

Komentiraj