ĐURO DEČAK: “Merčep nikog nije ubio, treba ga pomilovati”

Autor:

11.04.2014., Osijek - Osjecki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadrzajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – 11. SALORI. Djuro Decak.
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) Đuro Dečak u četvrtak je kazao da podržava izjavu Miroslava Škore o pomilovanju osuđenog ratnog zločinca Tomislava Merčepa, ali da će branitelji na izborima glasati po savjesti.

“Moja udruga je brojna i svatko će od nas glasovati po svojoj savjesti. Nećemo puštati nikakve obavijesti, naputke ili nešto drugo. Mi smo apolitični. U našim udrugama nema mjesta stranačkoj politici. Naša politika je hrvatska država”, rekao je Dečak nakon posjete aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Merčep je moj ratni drug u punom smislu riječi, zajedno smo ratovali, oslobađali zapadnu Slavoniju. To što se radi s Merčepom je sramota svih nas koji živimo u Hrvatskoj. On je kolateralna žrtva takozvane zapovjedne odgovornosti. Nikoga nije ubio u ovoj državi i za primjer svima on sada služi kaznu. Jednako toliko sam ja kriv koliko i Merčep”, izjavio je Dečak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.