Duje Ajduković: “Zadovoljan sam napretkom, ali ima još prostora”

Autor:

17.09.2023., Split - Dvorana Gripe. Izjava c.c (CRO) - Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Duje Ajduković je u nedjelju dobio priliku zaigrati umjesto Dine Prižmića i debitirati u Davis Cup reprezentaciji, a iskoristio ju je za vrlo dobru prezentaciju svog teniskog umijeća, a nijanse su presudile u korist Nizozemca Botica van de Zandschulpa koji je na kraju slavio sa 6-3, 3-6, 7-5. 

“Ulazak u meč nije bio idealan, ali meni je ovo bio prvi u ovom tjednu, a on je već odigrao dva, tako da su mu uvjeti bili poznatiji. Da sam imao jedan meč iza sebe, možda se prvi set ne bi tako odvijao, jer je stvarno prošao brzo i trebalo se vraćati”, izjavio je 22-godišnji Ajduković na konferenciji za medije.

Duje je i u drugi set krenuo s ‘breakom’ zaostatka, ali tada je zaigrao u odličnom izdanju i odveo nekadašnjeg 22. tenisača svijeta u treći set. Propuštene tri ‘break’-lopte u prvom gemu pa izgubljeni servis donijeli su prednost Nizozemcu, ali Duje se opet vratio i došao na jedan poen do odlučujućeg ‘tie-breaka’.

“Što se tiče trećeg seta, bilo je par situacija, par milimetara na crti ili vani, na njegove i moje ‘break’-lopte. Njemu su ušle, meni nisu. Moglo se zalomiti na moju stranu, ali momak je bio u Top 30 igrajući turnire samo u ovakvim uvjetima, tako da je glupo za očekivati da će promašiti. Bila je jedna lopta koju nije čisto udario kod 30-40, ali je završila na crti. Eto, to ostaje za žaliti”, rekao je Duje koji je još jednom pokazao da ima razinu igre za ravnopravnu borbu s igračima iz svjetskog vrha.

“Ovo je definitivno potvrda da mogu, ali nikad nisam ni mislio da ne mogu.”

Kvalitetni pomaci

U njegovom tenisu su primjetni kvalitativni pomaci.

“Žrtvovao sam jedan period da bih napredovao na tehničkom polju. Vidi se napredak, ali ima još prostora. Vidjet ćemo kojom će to brzinom ići. Možda će se vidjeti kroz par mjeseci, možda kroz par godina. Ali vidi se i zadovoljan sam.”

Ajduković je bez nekog određenog rezultatskog cilja do kraja ove sezone. Više je koncentriran na izvedbu sa željom da za kvalifikacije na prvom Grand Slam turniru u 2024. bude u optimalnom izdanju.

“Do kraja godine želim dignuti nivo koliko god mogu i na Australian Open doći koliko god je to moguće spreman i kvalitetan.”

Iako je ostala bez plasmana u četvrtfinale, Ajduković je optimističan po pitanju bliske i daljnje budućnosti hrvatske Davis Cup reprezentacije.

“Tu su još Čilić i Ćorić koji imaju nivo iznad svih nas. Gojo je tu koji komotno ima Top 15, Top 10 nivo kad igra jako dobro, kad se osjeća dobro. Dino diže nivo neviđenom brzinom. Tu je Mili (Poljičak), tu je Mikrut koji dolazi. Imamo momaka koji su kvalitetni i mladi. Po meni će biti dobro.”

Davis Cup: Snažan otpor Duje Ajdukovića, Nizozemska ipak povela

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.