Dugometražni skandal: Barcelonin predsjednik Joan Laporta optužen za podmićivanje sudaca

Autor:

Photo: EPA

Predsjednik španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Joan Laporta optužen je u srijedu u sklopu istrage o navodnom podmićivanju sudaca, objavilo je španjolsko pravosuđe.

Laporta, koji je bio predsjednik kluba od 2003. do 2010. godine, dosad nije bio optužen za korupciju.

Barcelona i njezini bivši predsjednici Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell već su optuženi za korupciju u aferi u ožujku, kao i Jose Maria Enriquez Negreira, bivši visokopozicionirani španjolski sudac u središtu istrage, te njegov sin.

U svom danas objavljenom izvješću istražni sudac je objasnio da, po njegovom mišljenju, s obzirom na ozbiljnost optužbi, slučaj ne može zastarjeti, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prema tužiteljstvu, katalonski klub je Negreiriju platio ukupno više od 7.3 milijuna eura između 2001. i 2018. godine. Isplate su se odvijale preko tvrtke Dasnil 95, koja je pripadala bivšem sucu, a suradnja je prekinuta kada je ovaj izgubio poziciju u španjolskoj arbitraži.

Ovaj skandal, nazvan “afera Negreira”, već mjesecima visi nad katalonskim klubom, koji negira nedjela.

Afera je dobila novu dimenziju krajem rujna nakon istrage sjedišta Tehničkog odbora arbitara (CTA), smještenog u prostorijama Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) u Las Rozasu, u blizini Madrida.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.