Duda: “Nismo napadnuti, vjerojatno se radi o nesretnom slučaju”

Autor:

epa10307708 Polish President Andrzej Duda speaks during a press conference after a meeting of the Government Committee for National Defence and Defence Affairs at the National Security Bureau hedquarters in Warsaw, Poland, 16 November 2022. President Andrzej Duda and US President Joe Biden held a telephone conversation after reports alleging that a Russian missile hit Polish territory. The Polish head of state also spoke with Nato Secretary General Jens Stoltenberg. Poland has decided to raise the readiness of some of its military forces and other uniformed services on its territory. The government has confirmed a blast that killed two people in a village in eastern Poland on 15 November, caused by a Russian missile.  EPA/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT

EPA/PAWEL SUPERNAK

Poljski predsjednik Andrzej Duda izjavio je u srijedu je da “nema naznaka” da je projektil koji je u utorak pao na Poljsku bio “namjeran napad” na zemlju.

“Nema naznaka da je ovo bio namjerni napad na Poljsku. Najvjerojatnije je to bila raketa S-300 ruske proizvodnje. Trenutačno nemamo dokaza da je to bio projektil koji je ispalila ruska strana”, poručio je Duda.

Dodao je kako postoje “mnoge indikacije” da je riječ o ukrajinskom projektilu protuzračne obrane, koji je “nažalost pao na poljski teritorij”.

Duda je u srijedu rekao da je projektil koji je u utorak pao u Poljsku “vjerojatno nesretan slučaj” s ukrajinske strane dok je presretao dolazne ruske projektile.

“Postoji velika vjerojatnost da je jedan od ukrajinskih projektila protuzračne obrane pao na teritorij Poljske”, rekao je na konferenciji za novinare.

Pad projektila u istočnoj Poljskoj blizu granice s Ukrajinom bio je prvi put da je zemlja NATO-a izravno pogođena tijekom sukoba.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.