Drugi dio 11. Ljetnih noći Teatra Exit održat će se od 25. kolovoza do 6. rujna

Drugi dio 11. Ljetnih noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se od 25. kolovoza do 6. rujna na tri zagrebačke lokacije, a prva predstava u programu bit će “Ja, tata!”.

Kako je najavljeno, nakon prvog dijela već tradicionalne ljetne kazališne manifestacije teatra iz Ilice, koji se održao od 5. srpnja do 2. kolovoza, drugi dio Ljetnih noći Teatra Exit u 13 dana, od 25. kolovoza do 6. rujna, donose čak 18 izvedbi i devet različitih naslova, a predstave će se održavati na tri lokacije.

Većina predstava izvodi se u Muzeju za umjetnost i obrt, dok se predstave “Izložak br. 49” i “Buđenje” održavaju u Studiju Exit, a iz tehničkih razloga, u Teatru Exit igrat će predstave Saše Anočića “GospOUdinNOUbadi” i kultni “Kauboji”.

U Ljetne noći Teatra Exit vraća nas 25. kolovoza predstava “Ja,tata!” u izvedbi Rakana Rushaidata, a niz nastavljaju druge hit predstave poput predstava “Kako misliš mene nema?!” i “Njuške”. Na repertoaru je i hvaljena monodrama “Izložak br. 49” u izvedbi Damira Poljička, koja igra isključivo na Ljetnim noćima Teatra Exit.

Prve izvedbe nakon svojih premijera imat će i predstave “Buđenje” i “Kraljevstvo Moje (za početnike)”. “Kraljevstvo Moje (za početnike)”, predstava nastala u produkciji Teatra Exit i Ludens Teatra koju je kritika opisala provokativnom, aktualnom i duhovitom predstavom visokih dometa (T.Kurelec), svoje prve izvedbe nakon premijere imat će 26. i 27. kolovoza u MUO-u.

“Buđenje”, predstava čija se premijera održala u ožujku, postavši tako “posljednjom hrvatskom kazališnom premijerom prije koronavirusa”, nastala je u produkciji Teatra Exit i Osječkog ljeta kulture. Predstavu, koja ukazuje na “snažan utjecaj okoline, virtualne i stvarne, na pojedinca” (I. Tretinjak) i prikazuje “mlade poslovne ljude uhvaćene u zamku programiranog života bez poezije” (O. Vujović), prema tekstu Brada Bircha režirala je Aida Bukvić, a uloge tumače Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

Predstava se izvodi u Studiju Exit svaki dan od 1. do 6. rujna kada, uz predstavu “Kauboji” koja se održava u Teatru Exit, zatvara ovu vrijednu, već tradicionalnu zagrebačku ljetnu manifestaciju.

Predstave u Teatru Exit i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati, dok će se izvedbe u Studiju Exit održati s početkom u 21 sat.

“Svi ljubitelji kazališta koji su propustili prvi dio Ljetnih noći jer su bili na ljetovanjima, ali i oni koji nisu propustili ovu kazališnu ljetnu manifestaciju te žele ponoviti doživljaj, moći će u drugom dijelu Ljetnih noći Teatra Exit uživati u predstavama u prekrasnom ambijentu dvorišta Muzeja za umjetnost i obrt i krajem kolovoza te početkom rujna”, poručuju iz Exita.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

11. Ljetne noći Teatra Exit ove godine u dva programska segmenta od 5. srpnja do 6. rujna predstavljaju ukupno 23 naslova, jedno regionalno gostovanje i jednu premijeru.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner