DRAMATIČNE SLIKE Pogledajte nevjerojatne prizore iz bukteće marine Medulin

Autor:

Medulin FM

Tijekom noći u marini Medulin izbio je veliki požar u kojem su izgorjeli deseci brodica. Vatrogasci su požar stavili pod nadzor, a šteta se već procjenjuje na više stotina tisuća eura.

“Dolaskom u lučicu Medulin koja je praktično rezervirana za nautički promet, zatekli smo razbuktalu fazu požara. Odlučili smo se na rezanje, sektoriranje požara. Izgore konopi i ti brodovi idu niz vjetar, a tamo je druga marina i nismo mogli dopustiti širenje požara”, rekao je za televiziju N1 zamjenik zapovjednika JVP Pula Edvin Matko Juršić.

Požar u kojem su izgorjele 22 brodice lokaliziran je oko 6 ujutro i sad je u fazi dogašivanja. Nitko nije ozlijeđen, a rastegnute su i brane koje štite od zagađenja, Juršić kaže – samo preventivno jer zagađenja nema.

FOTO: MedulinFM

Načelnik Medulina Ivan Kirac za Medulin FM je izjavio kako je dio plovila uspješno spašen.

“Postavili smo upijajuće barijere, vjerujemo da smo uspjeli zaštiti od onečišćenja, upijajuće brane odradit će svoj posao“, kaže on.

Jedan od vlasnika izgorjelih brodova kaže kako se ovakve stvari događaju.

“Žao mi je što je početak sezone. Najmanja je materijalna šteta, ekološka katastrofa je sigurno velika”, govori i dodaje da je policija u početku branila prilaz te da vjeruje da se barem pola brodova moglo spasiti jer se u tom trenutku moglo prići brodovima i pokidati konopce.

“Oni su postupali kako trebaju, ali mogli smo reagirati malo brže“, rekao je za Medulin FM.

https://www.youtube.com/watch?v=BQJuH-nuNwE

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.