Dragan Kovačević osumnjičen da je primio 1,9 milijuna kuna mita

Autor:

17.09.2020., Zagreb - Direktor Uprave JANAF-a Dragan Kovacevic uhicen zbog sumnji u gospodarski kriminalitet i korupciju. Dragan Kovacevic izlazi s istraziteljima iz stana u Tuskanovoj ulici nakon obavljenog pretresa. 
Photo: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Šef Janafa Dragan Kovačević uhićen je zbog sumnje da je od poduzetnika Kreše Peteka primio mito od 1,9 milijuna kuna nakon što su ih prisluškivali i pratili godinu dana, piše u petak Večernji list.

Dražen Barišić, HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice, Vinko Grgić, SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške, te Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa, najzvučnija su imena iz policijsko-uskočke istrage koja je kulminirala jučerašnjim privođenjem osumnjičenih, navodi dnevnik.

Spomenuti trojac s još deset osoba sumnjiči se za razna djela s područja gospodarskog kriminaliteta, počevši od pogodovanja, preko trgovanja utjecajem pa do davanja i primanja mita.

Tajni dio istrage trajao je od rujna 2019. do rujna ove godine, a tijekom tog vremena osumnjičenici su vjerojatno tajno praćeni i prisluškivani.

Istražitelje je zanimalo namještanje poslova javne nabave koje je, kako se sumnja, dobivala tvrtka Elektrocentar Petek, čiji je čelni čovjek Krešo Petek također osumnjičen i uhićen.

Osim njega još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Dnevnik donosi i opsežan portret Dragana Kovačevića u kojem ga nazivaju nesuđenim šefom SDP-a koji je prešao u HNS i na čelu Janafa preživio sve vlasti.

Zadnji četverogodišnji mandat na čelu Janafa dobio je u veljači ove godine, nakon što je formalno proveden javni natječaj za Upravu te državne monopolističke tvrtke. A u taj je mandat Kovačević formalno ušao kao nestranačka osoba iako je njegov HNS brojio zadnje mjesece na vlasti, donosi Večernji list.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.