DP IPAK POPUSTIO Plenković želi Pupovca za šefa Odbora nacionalnih manjina. ‘Koalicija je malo naprijed, malo nazad’

Autor:

11.06.2024., Banski dvori, Markov trg, Zagreb - Konferencija za medije premijera Andrej Plenkovic nakon sastanka parlamentarne vecine. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Danas je održan sastanak parlamentarne većine nakon izbora.

“Pripremili smo se sutra za novu sjednicu Sabora, najavili određene zakone i teme koje ćemo raspravljati tako da mogu reći da je bila dobra atmosfera”, kazao je premijer Andrej Plenković. Rekao je kako su razriješili pitanje Odbora za ljudska prava, dogovor je da uvijek klub manjina daje svog predstavnika da bude predsjednik odbora.

“Mi ćemo kao HDZ poštovati to i drugi su se partneri složili, DP će vidjeti tko je kandidat, pa će glasati za ili ne glasati, ali koalicija će normalno funkcionirati”, kazao je premijer.

“Koliko razumijem, taj predsjednik bi trebao biti Milorad Pupovac i bit će izglasan običnom većinom kad se to stavi na dnevni red”, otkrio je premijer i nastavio:

“U dogovoru s predsjednikom sabora i predsjednicima odbora, ovaj tjedan će biti sjednica s pozivom na nove ustavne suce”, kazao je.

“U koaliciji smo, a to podrazumijeva malo naprijed, malo nazad, na način da se na kraju funkcionira i ide naprijed. Ono što je DP-u važno je pitanje traumatskih trenutaka poput povijesnog muzeja, dio koji se odnosi na zločine komunizma, na tome ćemo intenzivirati suradnju. Druga je tema pitanje pogrebnih spomenika, time će se baviti ministar Bačić”, dodao je Plenković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.