Doživite jedinstvenu eno-gastro šetnju ‘centrom svijeta’

Autor:

PROMO

Sve koji vole fino jesti i piti, a pritom ostati fit, oduševit će eno-gastro rekreativna manifestacija ‘Wine & Walk Ludbreg’ koja kombinira ponudu vrhunskih vinara i 12 kilometara dugu izletničku turu

O povijesnom gradu Ludbregu smještenom u istočnom dijelu Varaždinske županije može se ispričati mnogo zanimljivih priča. No, jedna od svakako najzanimljivijih je ona koju kazuje legenda o Ludbregu kao „centru svijeta“. Ludbreg i njegova okolica od te su legende, koja je postala i dio identiteta cijelog kraja, kreirale vrijedan turistički brend te su se, kako bi što uspješnije iskoračili na tržište kontinentalnog turizma, povezali u Turističku zajednicu područja Centar svijeta.

Uz raznoliku turističku ponudu proizvoda temeljenih na kulturnim i prirodnim bogatstvima kraja, Ludbreg i Centar svijeta u posljednjih se nekoliko godina otkrivaju i kao sve kvalitetnija enogastro destinacija. Odmah iznad samog središta grada, naime, uzdižu se zeleni vinorodni ludbreški brežuljci, a kako bi se njihova odlična vina i izletnička ponuda što uspješnije predstavila tom „svijetu“ kojeg su centar, osmišljen je i pokrenut iznimno uspješni projekt „Wine & Walk Ludbreg“.

Riječ je o enogastro rekreativnoj manifestaciji čije je prvo izdanje održano ujesen pandemijske 2021. godine, a koje, kao i slična događanja u brojnim etabliranim vinskim regijama, okuplja ljude željne uživanja u najboljim stvarima koje kontinentalni turizam nudi: aktivnom boravku i hodanju kroz predivne pejzaže i uživanje u zaista vrhunskim vinima i malim, tradicijom inspiriranim zalogajima lokalnih vinara. Wine & Walk Ludbreg se od svog prvog izdanja pokazao kao hit projekt. Iako su organizatori znali kakvom vinskom kvalitetom i šarmom destinacija raspolaže, interes je odmah značajno premašio njezin početni kapacitet. U protekle se dvije godine manifestacija održala ukupno pet puta (proljetno i jesensko izdanje), broj sudionika narastao je na 300 i ona svaki puta bude rasprodana danima unaprijed s povećom „listom čekanja“.

Na 12 kilometara dugoj ruti posjetitelji uživaju u predivnim pejzažima, vrhunskim vinima i malim, tradicijom inspiriranim zalogajima lokalnih vinara. FOTO: PROMO

 

Tajna uspjeha je kombinacija kvalitetne ponude lokalnih vinara, njihovog truda u osmišljavanju i opremanju svakog degustacijskog punkta na 12-tak kilometara dugoj hodačkoj ruti, ljepote ludbreškog kraja, ali i spretno, razigrano i suvremeno osmišljenog brenda i promocije, koja je usmjerena na dobro identificiranu ciljanu publiku. Turizam se u ludbreškom kraju ne događa slučajno. On je dio sustavnog i promišljenog rada na pretvaranju bogatstava regije u održive turističke proizvode i atrakcije, a enogastro ponuda samo je jedna od njih. To potvrđuje i gradonačelnik Ludbrega, g, Dubravko Bilić koji kaže:

„Polako se profiliramo kao jedna kulturna, sportska, zdrava i održiva okolina koja može ponuditi ne samo ugodan život svojim stanovnicima već i ugodan boravak turistima. Današnji turisti traže autentična i jedinstvena iskustva, a Wine & Walk pruža upravo to – sažetak onoga što Ludbreg jest u obliku jednodnevnog, veselog i šarmantnog događanja temeljenog na onome što je kod nas posebno kvalitetno“.

Iako je riječ o jednodnevnoj manifestaciji koja na godišnjoj razini okupi šestotinjak posjetitelja, Wine & Walk nije samo promotivno događanje. Sve više sudionika u Ludbregu ostaje po dva, tri dana, uživaju i u drugim atrakcijama, upoznaju cijeli kraj, opet mu se vraćaju i što je najvažnije, preporučuju ga svojim prijateljima i obiteljima.

OZNAKE: wine&walk, ludbreg

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.