Doručak kod Erdogana: Turski predsjednik uputio ohrabrujuće poruke za BiH

Autor:

Facebook

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu je u Antaliji na radnom doručku ugostio članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tema susreta bila je bilateralna suradnja, a svi sudionici iz BiH susret su ocijenili uspješnim.

Denis Bećirović radni doručak kod Erdogana ocijenio je prijateljskim i sadržajnim.

Poruke predsjednika Erdogana su ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne”, izjavio je Bećirović te dodao kako je  za Bosnu i Hercegovinu jako važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom.

“Predsjedniku Erdoganu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istaknuo da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi“, kazao je Bećirović.

Željko Komšić, koji je uz Borjanu Krišto nazočio doručku kod Erdogana, otkrio je kako je sastanak s turskim predsjednikom trajao nešto više od sat vremena, a osim unaprjeđenja bilateralne i ekonomske suradnje,  bilo je govora o trenutnim sukoba u svijetu te kršenju ljudskih prava.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.