DORH OTVORIO ISTRAGU Žalac: "Nemam pojma o tome"

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima otvorilo je formalno istraživanje protiv ministrice Gabrijele Žalac kao okrivljenice za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, objavio je Jutarnji list.
Riječ je, navode, o običajenoj proceduri koja je propisana zakonom te napominju da status okrivljenika ne znači da je Žalac kriva, niti prejudicira krivnju čovjeka koji je pod istragom. Općinsko državno odvjetništvo provest će sve potrebne dokazne radnje, a sve kako bi mogli odlučiti hoće li protiv Žalac podići optužnicu ili odbaciti prijavu.
Tek sada treba se utvrditi pod kojim je okolnostima ministrica početkom ožujka automobilom naletjela na djevojčicu koja je pretrčavala cestu u Ulici sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima. Zbog toga je ODO Vinkovci naložilo i stručno prometno vještačenje slučaja. Iako tvrde da su obavijestili ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Žalac je za 24sata komentirala kako joj je to prvi glas.
“Nemam pojma o tome i ne želim ništa dalje komentirati”, rekla je Žalac.
U ovoj fazi istrage, Žalac je tek okrivljena, što znači da se tek provodi istraga. S druge strane, ako se i kada podigne i potvrdi optužnica, ministrica će biti optužena.
Podsjetimo, Žalac je 9. ožujka ujutro u Ulici Ćirila i Metoda, vozeći peugeot 308, naletjela na 10-godišnju djevojčicu te ju ozlijedila, a naknadno se utvrdilo i da je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole. Dijete je najprije prevezeno u bolnicu u Vinkovcima, no zbog težine ozljeda potom je prebačena u KBC Osijek.
U Vladi su nakon nesreće isticali kako ne vide nikakvu političku odgovornost ministrice te da se takva nesreća mogla dogoditi svakome, no javnost i oporba pokrenuli su pitanje njezine odgovornosti.
“Jako sam potresena”, poručila je pred novinarima uplakana Žalac dva dana nakon nesreće, izvijestivši javnost da je odmah, a ponovno i toga dana, premijeru ponudila svoj mandat na raspolaganje, što on nije prihvatio. Pitanje isteka vozačke dozvole tužiteljstvo je nakon nesreće prebacivalo na policiju, a policija na tužiteljstvo.

Komentiraj