DONOSIMO: Sporazum iz 2012: ‘Goran Ivanišević obvezuje se prenijeti na Tatjanu Dragović prava iz Ugovora s Ionom Tiriacom’

Autor:

Zeljko Lukunic/PIXSELL, Nacional

‘Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom’.

Piše to, među ostalim, u Sporazumu koji su bivši supružnici Goran Ivanišević i Tatjana Dragović potpisali 8. ožujka 2012., čiji sadržaj nacional.hr u potpunosti objavljuje.

Upravo taj Sporazum temeljni je dokument koji Goran Ivanišević želi pobiti kako bi od Tatjane Dragović lakše naplatio 2,5 milijuna eura za koje tvrdi da mu ona duguje.

Danas prije podne bivši supružnici Goran Ivanišević i Tatjana Dragović na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu imaju zakazana dva ročišta u predmetima koje je Ivanišević pokrenuo.

Nacional je koncem proteklog tjedna dobio na uvid opsežnu dokumentaciju povezanu s više sudskih postupaka koje je slavni umirovljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević pokrenuo protiv svoje bivše supruge Tatjane Dragović. Pokrenuo je više sudskih postupaka s ciljem da Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma, a od nje traži i po svemu sudeći povrat izmišljene pozajmice od čak 2,5 milijuna eura. Iako sudu nije priložio nikakav ugovor o pozajmici, niti bilo kakav uvjerljivi dokument koji bi to potraživanje potvrdio, sud je Tatjani Dragović blokirao sve račune i zabranio raspolaganje imovinom. Goran Ivanišević tužio je i vlastitu kćer Amber Mariju Ivanišević.

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović živjeli su u izvananbračnoj zajednici od 2000., potom su se 16. svibnja 2009. vjenčali u San Pedru u SAD-u, a onda su se 13. lipnja 2016. godine službeno razveli. Za vrijeme trajanja braka dobili su dvoje djece: kćer Amber Mariju (20) i sina Emanuela (16).

Tri godine nakon što su se vjenčali, Goran Ivanišević, s adresom u Splitu i Tatjana Dragović, s adresom u Zagrebu, zaključili su dana 8. ožujka 2012. godine Sporazum kojim reguliraju međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Sporazum su ovjerili kod javnog bilježnika Vesne Švegović iz Rijeke.

Suglasno su utvrdili da se nalaze u braku koji je sklopljen u SAD-u 16. svibnja 2009. godine. Sporazum navodi da su u braku, do potpisivanja Sporazuma, rođena zajednička djeca Amber Maria Ivanišević (2003. godine) i Emanuel Ivanišević (2007. godine). U slučaju smrti jednog od roditelja, drugi roditelj postaje staratelj djece, a u slučaju smrti oba roditelja, starateljem se određuje Ivona Dragović.

Nadalje, članak 4 Sporazuma navodi kako se Goran Ivanišević obvezuje oporučno ostaviti svu svoju nepokretnu i pokretnu imovinu svojoj supruzi Tatjani Dragović temeljem oporuke koja je sastavni dio Sporazuma. I obrnuto, Tatjana Dragović se obvezuje oporučno ostaviti svu svoju nepokretnu i pokretnu imovinu svom suprugu Goranu Ivaniševiću.

Nadalje, Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom. Također, potpisom Sporazuma, Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na Tatjanu Dragović dionice Karlovačke banke, nominalne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade. U slučaju prodaje dionica, Tatjana Dragović se obvezuje svaki primljeni iznos podijeliti s Goranom Ivaniševićem u omjeru 50%-50%, i to tako da se obvezuje isplatiti mu 50 posto primljenog iznosa u roku od osam dana od prodaje.

Sporazum također utvrđuje da je Gorana Ivanišević, majka Gorana Ivaniševića, vlasnica nekretnine u Splitu. Njezin sin Goran Ivanišević se obvezuje ishoditi od majke, kao vlasnice nekretnine, izjavu kojom se obvezuje da će u slučaju prodaje nekretnine ukupan iznos – nakon podmirenja hipotekarnog kredita – odmah isplatiti Goranu Ivaniševiću i to 60 posto iznosa i Tatjani Dragović 40 posto tog iznosa. A potom će Goran Ivanišević, nakon podmirivanja kredita, isplatiti Tatjani Dragović 40 posto dobivenog iznosa prodane nekretnine.

Nadalje, članak 8 navodi da se potpisom Sporazuma Goran Ivanišević obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom Dragović u omjeru od 50%-50%, na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza, obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze.

Sporazum utvrđuje i da Tatjana Dragović, kao vlasnica nekretnina, posjeduje sljedeće: stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu (kupoprodajni ugovor od 14. svibnja 2004. godine navodi da je Tatjana Dragović od Pere Lozice kupila stan veličine 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici, u Zagrebu), zatim, posjeduje stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te četiri garažna mjesta na Radničkoj cesti u Zagrebu.

Potpisom sporazuma, Tatjana Dragović se obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.

Sporazum je 8. ožujka 2012. godine u Rijeci ovjeren kod javnog bilježnika Vesna Švegović. Gotovo deset godina nakon potpisivanja  Sporazuma, Goran Ivanišević kazneno je prijavio Tatjanu Dragović zbog prijevare navodeći da je njega i njegovu majku dovela i još uvijek drži u zabludi, jer ga je nagovorila da potpiše taj Sporazum.

Kako se zapravo našao u zabludi u kaznenoj prijavi nije precizirao, kao ni kako ga Tatjana Dragović u toj zabludi i dalje drži.

https://www.nacional.hr/ekskluzivni-dokumenti-tenisac-goran-ivanisevic-podigao-je-niz-tuzbi-protiv-bivse-supruge-i-kceri-policija-i-sud-ignoriraju-dokumente-kojima-se-one-brane-i-svjedocenja-o-obiteljskom-nasilju-pa-tatjan/

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.