Domovinski pokret pokrenuo interpelaciju: “Afera Rimac je kikiriki…”

Na inicijativu Domovinskog pokreta (DP) Miroslava Škore, dvadeset oporbenih zastupnika pokrenulo je interpelaciju o radu Vlade “u vezi vjetroparka Krš Pađene”, a saborska zastupnica DP-a Karolina Vidović Krišto tvrdi kako je “afera Josipa Rimac kikiriki u odnosu na aferu zbog koje tražimo interpelaciju”.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto o podnošenju Interpelacije o radu Vlade RH u svezi projekta vjetroelektrane Krš-Pađene, na prijedlog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta

Posted by Domovinski pokret on Thursday, October 8, 2020

U DP-u naime tvrde da će zbog te afere porezni obveznici u sljedećih četrnaest godina morati platiti “2,2 milijardi kuna više nego što bi prema zakonu trebali”. “To je nepodnošljivo”, kazala je Krišto predstavljajući interpelaciju u Saboru.

Razlog za to su “besramno pogodovanje i korupcija u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a”. “Ovdje je riječ o očiglednom nizu protuzakonitih radnji”, kazala je Vidović Krišto dodajući da “Hrvatsku moramo spašavati iz korupcijske močvare”.

“Zbog brutalne korupcije nedostaju novci za medicinske setre, liječnike, policajce, profesore u školama, i to mora prestati”, kazala je.

Upitana jesu li tražili da interpelaciju podrži i SDP, odgovorila je kako “nisu stigli”, a i sumnja kako bi reagirali. Jer, “u početku afere je Vlada Zorana Milanovića”, kazala je Vidović Krišto.

Komentiraj