Domine i Splićani razvili zastavu zbog ubojstva sugrađanke: “Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje”

Zbog brutalnog ubojstva žene koje se dogodilo u utorak popodne u splitskoj trgovini na Splitu 3, Udruga Domine razvila je u petak ispred zgrade gradske uprave – Banovine crnu zastavu na kojoj ljubičastim slovima piše “Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje”.

Razvijanjem crne zastave Udruga Domine i Grad Split oprostili su se od sugrađanke koju je na brutalan način ubio bivši partner na njezinu radnom mjestu.

“Ni jedna žrtva više – ni jedna žena manje”, krik je protiv nasilja i podrška svim ženama koje su izložene nasilju, poručuju članice Udruge Domina.

 

Splićanke i Splićani poručili: Ni jedna žrtva više! Ni jedna žena manje! Photo: Mario Strmotic/HINA


“Bile smo prisiljene izaći na ulicu”

“Bile smo prisiljene izaći na ulicu i poslati poruku protiv femicida jer svako ubojstvo žene najčešće završava kao rezultat nasilja u društvu, a nasilje se tolerira i vrtimo se u nekom začaranom krugu”, rekla je Mirjana Kučer, predsjednica Udruge Domine.

S Dominama je bio i gradonačelnik Ivica Puljak, koji je izjavio da se svake godine trude odvajati financijska sredstva, a obećao je da će se potruditi učiniti i više. Smatra da uvijek ima mjesta da se povećaju kapaciteti sigurnih kuća. Poručio je kako je žrtve nasilja važno ohrabriti da prijave svog zlostavljača i da svi trebamo imati nultu stopu tolerancije na nasilje.

“Želimo ohrabriti žene da prijavljuju nasilje, da se ne boje, a mi političari i drugi koji odlučuju o tome kako će društvo izgledati trebamo uložiti puno više napora da se ovakve stvari više ne događaju i da se žene u našem društvu osjećaju sigurno”, poručio je Puljak.

Zastavu će spustiti niz zgradu Banovine čim vrijeme to dozvoli

Iako im je bila želja, uz pomoć HGSS-a, zastavu spustiti niz zgradu Banovine, to nisu učinili jer u Splitu cijeli dan puše jaka, na mahove orkanska bura.

Najavili su kako će zastavu spustiti niz zgradu Banovine čim im to dopuste vremenske prilike.

Muškarac ušao u splitsku trgovinu i nožem ubio bivšu partnericu, izlaze nepoznati detalji o njihovom odnosu

Komentiraj