Dominacija žena predvođenih Dua Lipom na ovogodišnjoj dodjeli BRIT Awards

Na sinoć održanoj dodjeli britanskih glazbenih nagrada, BRIT Awards, nagrade u najviše kategorija pripale su ženama. Tako je Dua Lipa osvojila nagradu kao najbolja glazbenica i za najbolji britanski album – ‘Future Nostalgia’. Najbolja britanska grupa je ženska grupa Little Mix i to prvi put u povijesti dodjele BRIT Awards. Najbolja međunarodna zvijezda je Billie Eilish, najbolja međunarodna grupa HAIM, najuspješnija nova zvijezda Arlo Parks, zvijezda u usponu Griff, dok je nagrada Globalna ikona pripala Taylor Swift.

Nagrada za najboljeg muškog britanskog glazbenika pripala je J Husu, najbolji singl u Velikoj Britaniji ima Harry Styles s pjesmom ‘Wotermelon Sugar’, dok je najbolja muška međunarodna zvijezda The Weeknd.

Dodjela nagrada BRIT Awards održana je u O2 Areni u Londonu pred 4000 posjetitelja u sklopu pilot projekta britanske vlade u borbi protiv pandemije. Ceremonija dodjele započela je nastupom grupe Coldplay koji su izveli svoj novi singl ‘Higher Power’ svirajući na splavi na rijeci Temzi. Voditelj ceremonije bio je komičar Jack Witehall.

Pogledajte popis svih dobitnika:

Najbolja britanska glazbenica: Dua Lipa
Najbolji britanski glazbenik: J Hus
Najbolja britanska grupa: Little Mix
Najbolji britanski novi izvođač: Arlo Parks
Najbolji britanski singl: Harry Styles – Watermelon Sugar
Najbolji britanski album: Dua Lipa – Future Nostalgia
Najbolja međunarodna ženska zvijezda: Billie Eilish
Najbolja međunarodna muška zvijezda: The Weeknd
Najbolja međunarodna grupa: Haim
Globalna ikona: Taylor Swift
Zvijezda u usponu: Griff

 

 

Komentiraj