DOM KRALJA ROCKA Unuka Elvisa Presleyja bori se protiv ovrhe nad Gracelandom

Autor:

AP Photo/Brandon Dill

Unuka Elvisa Presleya, glumica Riley Keough, pokušava zaustaviti ovrhu nad Gracelandom, kućom pokojnog pjevača koja se nalazi u Memphisu, u američkoj državi Tennessee.
Elvisova unuka Riley Keough (34) je vlasnica slavnog imanja i tužbom osporava prodaju te tvrdi da je to “prevara”, a ovrha je zakazana u četvrtak.
Njena majka i Elvisova kći Lisa Marie Presley naslijedila je imanje nakon Elvisove smrti 1977. godine, a otvoreno je za javnost kao muzej 1982.
Lisa Marie Presley navodno je 2018. uzela kredit od 3,8 milijuna dolara koristeći Graceland kao hipoteku. Sada tvrtka od koje je dobila kredit tvrdi da 54-godišnjakinja nije vratila novac prije nego što je umrla u siječnju prošle godine.
Riley Keough podnijela je tužbu protiv tvrtke i tvrdi da njezina majka nikada nije posudila novac od njih, a dokumenti koji navodno pokazuju suprotno “su lažni”. Keough tvrdi i da je potpis njezine majke krivotvoren.
Riley Keough, 34-godišnja glumica najpoznatija po ulozi u seriji ”Daisy Jones & the Six”, pojavit će se na ročištu koje je zakazano u srijedu.
Naussany Investments, tvrtka koja tvrdi da je dala kredit, još se nije očitovala o tužbi.
Riley Keough je naslijedila vilu i veliki dio Presleyeve ostavštine nakon što joj je umrla majka Lisa Marie Presley. Proglašena je jedinim upraviteljem imovine nakon pravnog spora sa svojom bakom, Elvisovom bivšom suprugom, Priscillom Presley (78).
Elvis, Lisa Marie i sin Lise Marie Benjamin pokopani su u Gracelandu. Priscilla je prošle godine rekla da joj je želja da bude pokopana pored Elvisa na imanju.
Elvis Presley Enterprises, koji upravlja Gracelandom i imovinom Elvis Presleyja, tvrdi da do kredita nikada nije došlo te da Lisa Marie nikada nije dala svoj potpis.
“Elvis Presley Enterprises može potvrditi da su ove tvrdnje lažne. Ne postoji ovrha i protutužba je podnesena kako bi se zaustavila prijevara”, rekla je tvrtka u priopćenju.
Elvis je 1957. kupio Graceland i u njemu živio do smrti dva desetljeća kasnije.
Početkom 1980-ih kompleks od 14 hektara otvoren je za javnost kao tematski park glazbene povijesti. Godišnje ga posjeti preko 600.000 ljudi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 4 tjedna

Ne znam zašto me to ni malo ne čudi!

Avatar photo
NijeRuza

prije 4 tjedna

Ne znam zašto me to ni malo ne čudi!