Dok Tomašević po gradu skuplja smeće, zastupnici Gradske skupštine: Neka da otkaz i radi u Čistoći

Zbog izvanredne situacije s Čistoćom, kasnio je početak zagrebačke Gradske skupštine koja je trebala početi u 9 sati. Na dnevnom je redu 30-ak točaka.

Novinar Ante Raić ja podnevni Dnevnik HRT-a javio je da su zastupnici do podneva raspravljali samo o zapisnicima s prošle sjednice. Dodao je i da je po hodnicima, očekivano, glavna tema štrajk radnika Čistoće.

– Zastupnici pozivaju gradonačelnika Tomislava Tomaševića da ne ide stopama prethodnika, već da se pojavi u Skupštini i obavlja svoj posao, a neki ga čak pozivaju na ostavku, “ako već želi raditi u Čistoći”.

Tijekom stanki, na konferencijama za novinare, zastupnici su pozvali gradonačelnika da dođe na sjednicu i odgovara na pitanja na aktualnom satu.

– Gradonačelniku Tomaševiću koji je na čelu Grada Zagreba došao kao zeleni aktivist i ultraljevičar koji se brine za radnička prava je u samo dvije godine postao najveći neprijatelj istih tih radnika, rekao je Mislav Herman (HDZ).

– On (Tomašević) pokazuje da želi biti inačica Milana Bandića. Obukao je uniformu i kreće u skupljanje otpada, a mi zastupnici u Gradskoj skupštini vjerojatno bi pitanja gradonačelniku na aktualnom satu trebali postavljati djelatnicima Čistoće, rekao je Igor Peternel (Domovinski pokret). Dodao je da su zabrinuti “da on ne pojede smeće poput njegovog prethodnika”. Zabrinuti su za njegovo zdravlje.

Zastupnik Mosta Trpimir Goluža komentirao je situaciju i dogovor sa sindikatima zbog kojeg je prekinut štrajk, ustvrdivši da je Tomašević “bezuvjetno kapitulirao”.

– Radnici Čistoće prisilili su ga da se preobrazi u njemu omraženi lik Milana Bandića, a da to njegovo sramoćenje bude još veće, sve je morao napraviti pred objektivom javnosti, rekao je Goluža.

Zastupnica Kluba Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 Gordana Rusak ustvrdila je da Tomašević glumi nekoga tko brine za radnike i skuplja s njima smeće.

– Da je to radio na vrijeme, da se nije ponašao kao despot koji ne razgovara s radnicima ovog problema ne bi bilo, dodala je Rusak.

Bivši član Stranke rada i solidarnosti, a sada nezavisni zastupnik Ivica Lovrić rekao je kako nema ništa protiv da Tomašević prijeđe među radnike Čistoće.

– Možda bi taj posao radio puno efikasnije nego posao gradonačelnika ne možda, nego sam uvjeren, kazao je Lovrić.

Zamjenica Dolenec odgovarala umjesto Tomaševića

U međuvremenu je na sjednicu Skupštine došla zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, koja umjesto gradonačelnika odgovara na pitanja zastupnika.

Aktualni sat prekinut je nekoliko minuta nakon njegova početka, a predsjednik Skupštine Joško Klisović samoinicijativno je odredio stanku za ručak do 14 sati.

Tomašević skuplja smeće u Zagrebu. Odbija da ga se uspoređuje s Bandićem

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]