HNK Ivana pl. Zajca

Dobitnici nagrada publike za najbolja ostvarenja u HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone

Dodijeljene su tradicionalne nagrade za najbolja ostvarenja u programu HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2017/2018. Program dodjele vodile su glumice Hrvatske drame, Anastazija Balaž i Aleksandra Stojaković Olenjuk.

Publika je najviše glasova u Hrvatskoj drami dala Jeleni Lopatić za ulogu u predstavi ‘Down, by law’ i za ulogu Vlade u predstavi ‘Voda’ te Deanu Krivačiću za ulogu Woyzecka u istoimenoj predstavi. Najboljom dramskom predstavom u cjelini u programu Hrvatske drame u sezoni 2017/2018. proglašena je predstava autorice i redateljice Mile Čuljak ‘Down, by law’.

Prema odluci publike, u opernom programu najboljima su proglašeni Kristina Kolar za ulogu Lady Macbeth u operi ‘Macbeth’ i ulogu Aide u istoimenoj operi te Giorgio Surian za uloge Macbetha i Falstaffa u istoimenim Verdijevim operama. Najboljom opernom predstavom prošle sezone proglašen je Verdijev ‘Macbeth’ pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Najboljima u baletnom programu prema izboru publike proglašeni su Maria del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi ‘Ivica i Marica’ te Ali Tabbouch za ulogu Macbetha u predstavi ‘Macbeth’. Najboljom baletnom predstavom u cjelini u sezoni 2017/2018 proglašena je predstava ‘Macbeth’ prema tragediji Williama Shakespearea u koreografiji Maše Kolar.

U programu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Komarca u predstavi ‘Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju’ te Giuseppe Nicodemo za ulogu Andre Škunce u predstavi ‘La rappresentazione dell’Amleto nel villaggio di Merdusci di sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’. Publika je najboljom predstavom Talijanske drame proglasila predstavu ‘I giganti della Montagna / Gorski divovi Luigija Pirandella’ u režiji Paola Magellija.

Najbolji koncert protekle sezone je ‘Pogled prema 2020: EPK i HNK gala koncert’ kojim su dirigirali Marco Boemi i Ville Matvejeff, a solisti su bili Yusif Eyvazov, Kristina Kolar, Lucio Gallo, Rossana Rinaldi, Maria Guleghina.

U cjelokupnoj premijernoj produkciji svih umjetničkih grana HNK Ivana pl. Zajca, za najbolju je predstavu publika svojim glasovim izabrala operu ‘Falstaff’ Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Komentiraj