Dječaku govore da je “idiot” i “glup” jer se preziva – Trump

epa

Jedanaestogodišnji Amerikanac, koji je žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog prezimena Trump, nazočit će govoru američkog predsjednika Donalda Trumpa o stanju nacije u utorak, javlja BBC.

Joshua Trump iz Wilmingtona u Delawareu nije u rodu s predsjednikom Donaldom Trumpom.

Njegovi roditelji kažu da ga drugi učenici u razredu zbog prezimena zovu “idiotom” i govore mu da je “glup”.

Senatori i članovi Kongresa također pozivaju goste u Capitol, sjedište američkog Kongresa i koriste ih za davanje jasnih političkih poruka.

Međutim, Joshua je jedna od 17 osoba koje su posebno pozvali predsjednik i prva dama na govor o stanju nacije.

Njegovi roditelji, Megan Trump i Bobby Berto, rekli su u prosincu za televiziju WPVI, podružnicu ABC-a, da je zlostavljanje Joshue počelo 2015. kada je predsjednik Trump objavio da će se kandidirati na izborima.

Kada su otkrili što se događa, roditelji su ga ispisali iz škole i godinu dana školovao se kod kuće. Nakon toga je krenuo u novu školu i oni su se nadali da tamo neće biti zlostavljan, ali se vršnjačko nasilje nažalost nastavilo.

“Rekao je da mrzi sebe i svoje prezime te da je stalno tužan i da više ne želi tako živjeti”, kazala je tada njegova majka.

U priopćenju Bijele kuće se navodi da iako je Joshua žrtva bullyinga zbog toga što ima isto prezime kao i predsjednik, “on je zahvalan prvoj dami i obitelji Trump na njihovoj potpori”.

Među osobama koje su posebno pozvali predsjednik i prva dama također je preživjeli pucnjave u sinagogi u Pittsburghu, mlada žena koja se oporavlja od dugoročne ovisnosti, i obitelj para ubijenog u pucnjavi prošli mjesec za koju je navodno odgovoran ilegalni imigrant.

Komentiraj