Djeca crnogorskog premijera napustila Srbiju nakon policijskog maltretiranja

Crnogorska vlada priopćila je da je “užasnuta i zabrinuta” odnosom policije Srbije prema djeci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, no policija u Beogradu takve navode odbacuje kao lažne i tvrdi da je postupila profesionalno.

Sin, dvije kćeri te unuci crnogorskog premijera iz sigurnosnih razloga doputovali su u noći sa subote na nedjelju iz Beograda, u kojem žive, u Crnu Goru, priopćila je crnogorska vlada.

U tekstu podsjeća na to da su premijerove kćeri već jednom, nakon što su bile na meti srbijanskih tabloida, morale napustiti prijestolnicu Srbije.

U petak navečer u Beogradu pripadnici policije Srbije “na grub su i nedopustiv način napali sina premijera Krivokapića” u trenutku kada je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj s obitelji živi jedna od njegovih sestara, navodi crnogorska vlada.

Krivokapićev sin je štićena osoba, pa je u njegovoj pratnji bio policijski službenik Uprave policije Crne Gore.

“Policijski službenici Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerova sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pritom nikakav pisani nalog”, priopćila je crnogorska vlada.

Dodaje da će sve daljnje aktivnosti u povodu ovog slučaja preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Vijest policijskog postupanja, praćena videosnimkom, pojavila se kasno u subotu navečer u crnogorskim medijima.

Srbija tvrdi da Crna Gora laže

Na tu objavu reagiralo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije opovrgnuvši navode kao apsolutno lažne.

Policajci Republike Srbije postupali su profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama, uz uvažavanje njihova osobnog dostojanstva.

“Postupajući po prijavi na sustav 192 da je primijećena osoba koja ima pištolј i da se udalјila vozilom Mercedes prema Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbilјna služba, brzo je locirala vozilo i sigurno ga zaustavila.”

Oni navode da je nakon prijave da je primijećena osoba koja ima pištolj, policija u Beogradu, postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije, štiteći na prvom mjestu sigurnost svojih pripadnika, izvela kontrolu i legitimiranje osoba.

“Nakon izvršenih provjera policija se udalјila i ostavila im osobno naoružanje”, priopćio je MUP Srbije te postavlja pitanje “Koja policija svijeta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?”

Ističu da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko osiguranje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

Kćeri napustile Beograd, vratile su se kad im je sigurnost zajamčio Vučić

Kćeri crnogorskog premijera, Jelena i Milena Krivokapić, krajem lipnja napustile su Beograd nakon hajke u beogradskim tabloidima na crnogorske javne osobe, koja je počela kad je u crnogorskom parlamentu usvojena rezolucija o Srebrenici.

Njih dvije vratile su se u Beograd nakon što im je sigurnost zajamčio sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Jamčit ćemo im sigurnost, Srbija je zemlja dobrih domaćina i dobrih ljudi i kod nas se suprotno ne smije događati”, rekao je tada Vučić.

Srbijanska policija je, nakon što je Crna Gora polovinom godine donijela rezoluciju o Srebrenici, za koju su dužnosnici u Beogradu tvrdili da Srbe opisuje kao genocidan narod, nekoliko puta na granici po nekoliko sati zadržavala zastupnike koji su podržali tu rezoluciju u crnogorskoj skupštini.

Posljednji primjer je od prošlog tjedna, kada je zastupnica Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i donedavna ministrica gospodarstva Dragica Sekulić uhićena nakon što su srbijanski policajci kod nje pronašli šest tableta bromazepama.

Nakon saslušanja Sekulić je puštena da se brani sa slobode, a tamošnje tužilaštvo tereti je za posjedovanje narkotika.

Komentiraj