Divjak: Upute za vrtiće i škole treba pročitati, najrigoroznije su u Europi

Mnogi prosvjetni djelatnici i roditelji se pitaju kako će u praksi izgledati povratak njihove djece u školske klupe i vrtiće, a nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio upute kako se ponašati, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ih je ocijenila kao najrigoroznije u Europi.

“Upute HZJZ-a su među najrestriktivnijima u Europi, a usmjerene su na dobrobit djece. Izradili smo i preporuke za škole, ravnatelje, učitelje i danas će to biti na dnevnom redu sastanka s ravnateljima i osnivačima”, rekla je resorna ministrica Blaženka Divjak.

“Upute treba dobro proučiti i kad to pročitate sve je jasno”, rekla je.

Iz Europske Unije se nitko za sada nije odlučio da se radi fizički pregled djece prije odlaska u školu, dodala je.

“Mi razgovaramo s HZJZ-om da se to riješi u jednom posjetu specijalistu školske medicine. Nama scenarij za iduće godine moraju uključivati bar dijelove godine nastave na daljinu. Osim nastavljanja reformskih procesa govorimo i o nastavi na daljinu za iduću godinu. To bi značilio i dodatno educiranje nastavnika i dodatnu opremu. Nije izgledno da će iduće godine sve ići glatko i da će se sva nastava odvijati u učionicama”, rekla je Divjak te ponovila kako su ovo, prema njenom mišljenju, najrestriktivniji uvjeti koje neka zemlja ima, ali da je to za dobrobit djece.

Komentiraj