Marko Lukunic/PIXSELL

DIVJAK “Moja politička odgovornost imala bi i odgovornost poruke mladima”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je, odgovarajući na pitanje novinara smatra li da je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Gabrijela Žalac zbog vožnje s nevaljanom vozačkom dozvolom trebala podnijeti neopozivu ostavku, rekla kako bi u njezinom slučaju, kao ministrice obrazovanja, preuzimanje političke odgovornosti imalo i odgovornost poruke prema mladima.

“Važno je da i ministrica Žalac, a posebno premijer, preuzimaju političku odgovornost i da je, u tom smislu, stvar zaokružena”, rekla je ministrica Divjak novinarima u Hrvatskom saboru nakon dodjele Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2018. godinu.

“Nikako ne mogu govoriti u tuđe ime. Svatko može govoriti samo u svoje ime kad bi bio u sličnim okolnostima. S obzirom na to da su okolnosti takve da sam ja ministrica znanosti i obrazovanja, kod mene je možda malo jasnija pozicija da ta politička odgovornost ima i odgovornost poruke prema mladim ljudima”, poručila je Divjak.

Ministrica Žalac u subotu je u Vinkovcima udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto, nakon čega je utvrđeno da je ministrica vozila s vozačkom dozvolom koja je istekla prije gotovo tri godine. Ponudila je ostavku premijeru Andreju Plenkoviću, ali je on nije prihvatio.

Komentiraj