Dio kućanstava u Slavoniji i dalje bez struje, oglasio se Banožić: “Vojska će i danas biti na terenu”

Autor:

23.07.2023., Vinkovci, Cerna - Vojska cisti nakon olujnog nevremena koje je zadesilo Slavoniju. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Dubravka Petric/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je u nedjelju da će Hrvatska vojska sukladno iskazanim potrebama i u ponedjeljak biti angažirana na otklanjanju posljedica olujnog nevremena u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je još veliki dio kućanstava bez struje.

“Hrvatska vojska bit će angažirana na terenu i tijekom sutrašnjeg dana, sukladno iskazanim potrebama općinskih i županijskih stožera civilne zaštite”, poručio je ministar nakon što je u večernjim satima sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Istaknuo je da su vojnici angažirani u “dovođenju infrastrukture i zaštite imovine hrvatskih građana kako bi ostale nadležne službe mogle nastaviti s radom”, a aktivnosti se poduzimaju u cilju normalizacije života građana u toj županiji, gdje je još veliki dio kućanstava bez električne energije.

“Zato mi je iznimno drago što imamo pozitivne pomake upravo kada su u pitanju radovi na priključcima za električnu energiju”, kazao je Banožić.

U Slavoniji je 500 vojnika na terenu. Pružaju pomoć u otklanjanju šteta od nevremena

U nedjelju je na terenu u toj županiji bilo ukupno 203 pripadnika HV-a, a iz ministarstva poručuju da ih je još gotovo 300 bilo na raspolaganju.

 Na terenu se nalaze i djelatnici Hrvatske elektroprivrede, Vodoprivrede, Hrvatskih šuma, vatrogasci i djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji zajedno s Hrvatskom vojskom rade na otklanjanju opasnosti za građane koji mogu ugroziti njih i njihovu imovinu.

Tijekom dana, Banožić je obišao i sva slavonska mjesta koja se suočavaju s katastrofalnim posljedicama velikog nevremena, istaknuto je u priopćenju.

U  toj županiji na terenu je bilo 150 pripadnika civilne zaštite opće namjene, dodatnih 100 vatrogasaca s posebnom opremom za rad s pilama i agregatima za struju, koji su neophodni za čišćenje i obnavljanje oštećenih područja, 60 pripadnika Državne intervencijske postrojbe koji su stručni za rad na visinama te 30 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja za radove na visinama i nepristupačnim područjima, priopćila je civilna zaštita.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.