Dinamo pokrenuo humanitarnu akciju “Fair play na tribinama”

Dinamo je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem u novoj sezoni odlučio pokrenuti akciju “Fair play na tribinama”.

Klub iz Maksimira će nakon svake službene utakmice u sezoni 2019/20. u kojoj ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela zbog ponašanja svojih navijača, koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, izdvojiti određeni novčani iznos za potrebe djece, mladih i socijalno ugroženih osoba.

Za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog nogometnog kupa bit će izdvojeno po 10.000 kuna, dok će za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu klub izdvojiti 5.000 eura.

Dinamo i Hrvatski Crveni križ zajedno će po završetku prvog dijela kampanje formirati zajedničku komisiju koja će javnim putem transparentno i u skladu s jasno određenim kriterijima dodijeliti prikupljeni novac udrugama koje skrbe o djeci i mladima te socijalno ugroženim skupinama.

Uoči početka svake utakmice na Maksimiru, klub će na semaforu prikazati promotivni spot, dok su kampanju otvorili igrači Dinama i Lokomotive uz prigodne majice na utakmici 1. kola HT Prve lige koja je odigrana u petak na Maksimiru.

Tijek prikupljanja novca bit će moguće pratiti svaki tjedan na posebno dizajniranoj web stranici kampanje fairplay.gnkdinamo.hr.

Od 2008. godine do danas ukupan iznos plaćenih kazni Dinama iznosi 1.084.719,00 eura zbog nereda na  61 utakmici.

Komentiraj