Diego i Frida: Bio je ružni i debeli ženskaroš, a ona ga je obožavala

Diego Rivera bio je najveći meksički slikar, vatreni komunist, revolucionar, sklon alkoholu i ženama. Frida Kahlo je bila 21 godinu mlađa, fascinantna djevojka puna samopouzdanja i želje za životom koja je neizmjerno htjela uspjeti u slikarstvu.

“Radio sam mural na skeli, i začuo sam kako neka djevojka viče na mene: ‘Diego, molim vas siđite dole. Moram vam nešto važno reći.’ Pogledao sam dole i vidio mladu djevojku, imala je lijepo tijelo, ali nervozne pokrete, i delikatno lice. Kosa joj je bila duga, i tamne i guste obrve spajale su iznad nosa. Djelovala su kao krila crne ptice, uokvirivši dva prelijepa smeđa oka.”

Bio je 20 godina stariji od nje, njihov brak je bio pun svađa, trzavica, grandioznih ispada s obje strane. Zvali su ih slon i golubica jer ona je bila niska i sitna(visoka svega 150 centimetara), a on korpulentan.

Riverina ljubav prema Fridi Kahlo bila je neupitna. Zaista ju je iskreno volio, ali unatoč tome nije se  planirao odreći svog životnog stila. A to su bezbrojne usputne veze sa drugim ženama. Želio je posjedovati svaku ženu, a to je i mogao, unatoč svom neuglednom i nezgrapnom izgledu, jer bio je slavni i ugledni umjetnik. Mnoge su mu ljepotice željele pozirati i biti ovjekovječene na njegovim muralima. Frida je znala reći: “Bio je kaktus koji uspjeva svuda, na pijesku i kamenju. A kad cvjeta, njegovi su cvijetovi predivno crveni ili žuti kao sunce.”

Diego Rivera je umro 24. studenog 1957. godine. Tri godine ranije umrla je Frida Kahlo.

Komentiraj