Diana Krall se veseli nadolazećoj europskoj turneji

Autor:

facebook.com

Jazz pijanistica i pjevačica, trostruka dobitnica Grammyja, najprodavanija jazz izvođačica u posljednjih 30 godina Diana Krall je u karijeri dugoj 25 godina objavila 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka. Da je riječ o velikoj umjetnici današnjice dokazuju brojne nagrade i rasprodani koncerti te činjenica da je jedina izvođačica koja je na prvom mjestu imala čak osam albuma na Bilboard Jazz Albums listi.

U njenom nastupu će po treći put uživati obožavatelji iz Hrvatske i susjednih zemalja i to 16. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Na ekskluzivnom intimnom koncertu u organizaciji Star produkcije bit će samo dvije tisuće obožavatelja, kojima će osim Diane zasvirati Karriem Riggins na bubnjevima, Marc Ribot na gitari, Robert Hurst na kontrabasu te kao poseban gost Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar što će lijepu ljetnu večer učiniti jedinstvenim glazbenim doživljajem. Slavna Kanađanka kaže kako se posebno veseli europskoj turneji u sklopu koje će posjetiti i Hrvatsku, a njen nastup s nestrpljenjem očekuju i obožavatelji.

“Kraljica jazza” osim uspješne karijere sretna je i u privatnom životu. Već je 16 godina u braku s engleskim pjevačem Elvisom Costellom s kojim ima dvanaestogodišne blizance Dextera Henryja Lorcana i Franka Harlana Jamesa. Par je 2002. godine upoznao Elton John na dodjeli Grammyja u Los Angelesu, a vjenčali su se godinu kasnije u Eltonovu dvorcu u Surreyu.

“Pjevali smo na pozornici i sjećam se da je Elvis imao moderne šiljaste cipele. Kad je trebao otpjevati visoki ton nagnuo se i odjednom ga više nisam vidjela. Doslovno je pao na mene”, opisala je glazbenica početak njihove veze.

Kako bi što više vremena provela s obitelji zna ih povesti na turneju. Njen suprug ima zdravstvenih problema te je otkazao sve dogovorene nastupe u skorašnje vrijeme.

“Sreća je da smo sve na vrijeme otkrili”, izjavio je nedavno Costello.

Diana i Elvis često su glazbeno uspješno surađivali. Costello je napisao nekoliko pjesama na Dianinu albumu iz 2004. “The Girl in the other Room”, a 2012. svirao je i otpjevao prateće vokale na albumu “Glad Rag Doll”.

“Mnogi baš ne vole surađivati s partnerima, no ja sam bila oduševljena što ću raditi s Elvisom. To što je moj suprug uopće nije utjecalo na posao. Kod kuće se bavimo djecom pa je lijepo znati da postoje još neke stvari u kojima možemo zajedno uživati”, rekla je Krall.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.