Detroit iskoristio naporni raspored Oklahome, Bogdanović u pobjedi nad najboljom momčadi zapada zabio 17 koševa

Autor:

Jan 28, 2024; Detroit, Michigan, USA; Oklahoma City Thunder forward Chet Holmgren (7) dribbles defended by Detroit Pistons forward MikeMuscala (41) in the first half at Little Caesars Arena. Mandatory Credit: Rick Osentoski-USA TODAY Sports Photo: Rick Osentoski/REUTERS

Rick Osentoski/REUTERS

Čuda se nekad događaju, pobjeda Detroita nad Oklahomom mogla bi se svrstati u tu kategoriju međutim treba reći da su Pistonsi imali pred ovu utakmicu jednu olakotnu okolnost – Thunderu se nedjeljna utakmica bila četvrta u pet dana, uz to i četvrta gostujuća u nizu. Najlošija momčad lige (6-40) tako je s 120-104 pobijedila najbolju momčad zapada (32-14) a za to je najzaslužniji 20-godišnji 208 cm visoki centar Jalen Duren koji je imao 22 koša (9/13), pest asistencija i čak 21 skok, rekord njegove kratke, jednu i pol sezonu stare NBA karijere.

Trener Oklahome predao se nakon tri četvrtine, iako je na semaforu bilo 100-86 za Detroit, a Pistonsi su ove sezone poznati i po tome da su često gubili utakmice u kojima su vodili s dvoznamenkastom prednošću, odlučio je u zadnjih 12 minuta ne koristiti Shaija Gilgeous-Alexandera i Lua Dorta, dok je Chet Holmgren igrao tek dvije minute. „Obzirom kakav je niz iza nas a kakav ispred, mislim da je to bio pametan potez“, rekao je trener Mark Daigneault.

Bojan Bogdanović je odigrao utakmicu malo ispod svog prosjeka, 17 koševa (5/10 za dva, 1/5 za tri), imao je jedan skok i dvije asistencije za 31 minutu u igri. Jaden Ivey je zabio 19 koševa (7/20) uz osam skokova i šest asistencija dok Cade Cunningham nije igrao. Za Oklahomu Gilgeous-Alexander je imao 31 koš (13/20), Holmgren je ostao na devet koševa (4/11) uz 12 skokova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.