DETOKSIKACIJA Talijanski restoran nudi ‘tekuću’ nagradu gostima koji se odreknu mobitela

Autor:

close up shot of couple hands using mobile phone by having drinks during candlelight dinner - concept of wedding anniversary celebration, cyberspace and dating application.,Image: 755088609, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: lakshmiprasad S / Alamy / Alamy / Profimedia

lakshmiprasad S / Alamy / Alamy / Profimedia

Posljednjih smo godina sve više ‘zalijepljeni’ za ekrane naših mobitela. Stalno provjeravanje e-mailova, dopisivanje s prijateljima ili skrolanje po TikToku i ostalim društvenim mrežama ne prestaje ni u vrijeme ručka ili večere. Jedan talijanski restoran dosjetio se načina kako goste odvojiti od ekrana, barem dok traje objed.

Ako se ‘odreknete’ mobitela tijekom obroka restoran Al Condominio u Veroni nudi vam – besplatnu bocu vina! Vlasnik restorana Angelo Lella poručio je da je cilj bio potaknuti goste da razgovaraju jedni s drugima umjesto da stalno gledaju u svoje telefone.

“Htjeli smo otvoriti restoran koji je drugačiji od ostalih. Stoga smo odabrali ovaj format – korisnici mogu odlučiti odreći se tehnologije dok uživaju u zajedničkom trenutku druženja. Tehnologija postaje problem – nema potrebe gledati u telefon svakih pet sekundi, ali za mnoge ljude to je kao droga… Na ovaj način imaju priliku ostaviti ga sa strane i popiti dobro vino”, objasnio je, prenosi Guardian.

Gosti restorana moći će ostaviti svoj mobitel na ulazu, u posebnu (zaključanu) kutiju. Ključ potom pokažu konobaru, a zauzvrat dobiju – bocu vina. Kad preuzmu mobitel, gosti u kutiji mogu ostaviti i recenzije jela, a oni koji jelima daju najbolje ocjene, prilikom sljedećeg posjeta dobiju i – besplatan obrok.

Nepotrebno je reći da je s obećanjem besplatnog vina restoran napravio izazvao pravo oduševljenje među onima koji su bili voljni sudjelovati u detoksikaciji putem mobilnog telefona.

“Reakcija je bila vrlo pozitivna. Devedeset posto kupaca odlučilo je ostaviti svoje telefone u zamjenu za vino. Zaista je lijepa stvar vidjeti ljude kako to prihvaćaju – razgovaraju jedni s drugima umjesto da gledaju fotografije ili odgovaraju na poruke na svom telefonu“, poručio je vlasnik restorana.

Vjeruje se da je Al Condominio prvi restoran u regiji Veneto koji je prihvatio takvu inicijativu, iako postoje primjeri drugih u Italiji, uključujući Separè 1968, restoran u Toskani, koji nudi bonove gostima koji se odreknu svojih telefona .

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.