Stephen Paddock odgovoran je za najsmrtonosniji napad vatrenim oružjem na civile u novijoj povijesti SAD-a.

Napadača je policija ubila u hotelskoj sobi iz koje je pucao po posjetiteljima festivala.

Podsjetimo, u napadu automatskim oružjem na posjetitelje country festivala koji se održavao pred hotelom i casinom Mandalay Bay u Las Vegasu ubijeno je najmanje 50 ljudi, a ranjeno ih je više od 200.

Napadač je 64-godišnji bijelac Stephen Paddock, stanovnik Mesquitea u saveznoj državni Nevadi, u kojoj se nalazi i Las Vegas. Paddock je po posjetiteljima festivala pucao s 32. kata hotela Mandalay Bay.

Policijski šerif u Las Vegasu kazao je da Paddock, koliko je poznato organima reda, nema veza s terorističkim organizacijama, a pokolj u Vegasu ne tretiraju kao teroristički napad.

Šerif okruga Clark, Joe Lombardo, rekao je da se radilo o napadu “usamljenog vuka”.

U sobi iz koje je Paddock pucao nađeno je najmanje osam komada vatrenog oružja.

“Ovo je dan, za kojega bih poželio da ga nikad nisam vidio. Ovo što sam danas vidio je nešto najgore što sam ikad vidio.”, rekao je zamjenik šerifa Kevin McMahill.

Policija upravo pretražuje Paddockovu kuću, a njegovu cimericu Marilou Danley locirali su nakon višesatne potrage.

NBC javlja kako je Paddock imao pilotsku dozvolu. Posljednji put je tražio izdavanje dozvole u 2010. godini.

Policija javlja kako Paddock nema kriminalni dosje.

“Ne znamo još puno o Paddocku. Živi u našem gradu, ali još nije bilo nikakvog policijskog kontakta s njim”, rekao je Quinn Averett, glasnogovornik policije u Mesquiteu.

Dosad, kako navode, nije bilo prijavljenih poziva policiji zbog Paddocka, kao ni uhićenja. Čak nema zabilježenog ni policijskog zaustavljanja u prometu.

Mesquite je gradić s 20 tisuća stanovnika, većinom umirovljenika i golfera. Ima tri velika kasina, a dogodi se otprilike jedno umorstvo godišnje, kaže Averett.

Komentiraj