Deschamps: “Ponosam sam kako smo reagirali”

Autor:

Zagreb, 14.10.2020 - Utakmica Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Francuske. Na slici francuski izbornik Didier Deschamps.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

HINA/ Damir SENČAR/ ds

Aktualni svjetski prvaci Francuzi produžili su niz bez poraza na 12 utakmica nakon što su u dvoboju 4. kola Lige nacija u Zagrebu slavili protiv Hrvatske sa 2-1.

Posljednji poraz “Tricolori” su upisali u lipnju 2019. od Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon Istanbula, upisali su 10 pobjeda i dva remija, protiv Turske, te u nedjelju protiv Portugala. Hrvatska je bila blizu, ali niti ovoga puta nije uspjela poraziti “Tricolore”.

“Nema lakih utakmica, Hrvatska ima kvalitetu i ponosan sam kako su moji igrači reagirali. Možda smo trebali u prvom poluvremenu zabiti još koji pogodak. Hrvatska je kasnije dobro reagirala, ali smo na koncu pobijedili,” kazao je francuski izbornik Didier Deschamps koji u četvrtak slavi 52. rođendan.

Sa smiješkom je primio tvrdnju kako su Francuzi postali crna mačka za Hrvatsku.

“Nadam se da ćemo i tako nastavit. Ova pobjeda nam je otvorila priliku da idemo u Lisabon po pobjedu za prvo mjesto,” zaključio je.

Složio se kako je Hrvatska ovoga puta bila najbliže pozitivnim rezultatu, premda nisu bili isti sastavi kao u finalu SP-a ili u rujanskom susretu u Ligi nacija.

“Da, zabili smo drugi gol tek u završnici. Možda smo mogli lakše ostvariti pobjedu. Hrvatska s Modrićem ima tehničke kapacitete, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu.”

Osvrnuo se i na tribine na kojima je bilo 7.000 gledatelja.

“U odnosu na posljednje utakmice, promjena je bila što me igrači nisu čuli dok sam im davao savjete. Ambijent je bio dobar,” dodao je.

Francuski strateg je bio zadovoljan igrom svojih napadača.

“Zadovoljan sam kako su igrali, koristili su širinu teren. Bilo je dosta prilika. Igrali smo napadački, bilo je bolje nego protiv Portugala koji nam nije dozvoliio da igramo napadački,” zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.