Davor Filipović: “Tvornicu cjepiva i Imunološki vidim kao okosnicu farmaceutske industrije”

Autor:

07.03.2021., Zagreb - Povodom dana zena kandidat HDZ-a za gradonacelnika grada Zagreba Davor Filipovic i predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman djelili ruze na Cvjetnom trgu. Doslo je i dvadesetak zena iz stranke kako bi im se podjelile ruze, ocito su se bojali da nitko nece htjeti ruzu sto se i dogodilo, neke zene su i odbile. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović održao je u četvrtak konferenciju za novinare ispred zgrade Sveučilišne bolnice u Blatu.

Poručio je kako će se tamo graditi Sveučilišna bolnica s naglaskom na nacionalnu dječju bolnicu. Davir Filipović naveo je da je u tijeku provedba studije izvodljivosti i da će se po dolasku rezultata studije izvodljivosti krenuti u realizaciju tog projekta.

Na novinarsko pitanje zašto se kandidat za zagrebačkog gradonačelnika bavi nacionalnim projektom, odgovara: “Grad Zagreb je vlasnik ovog zemljišta i ovo je projekt Vlade i Grada Zagreba. Djecu nikad ne bih promatrao u kontekstu izbora. Tko god je vodio djecu u Klaićevu, zna da tamo nisu primjereni uvjeti”.

Rekao je da Grad Zagreb daje zemljište, a novac će se osigurati iz Europske unije. “Prvi plan je napraviti sveučilišnu bolnicu, a prvi korak je izgradnja nacionalne dječje bolnice. Studija će pokazati može li se koristiti ovaj postojeći objekt. Ako ne bude moguće, gradit će se novi objekt”, dodao je Davor Filipović.

Komentirajući sve veći broj članova koji napuštaju HDZ, Davor Filipović kaže da osipanja – nema. Ističe da HDZ ‘snažno ulazi u bitku na svim političkim frontovima’. “HDZ u Gradu Zagrebu je proveo izbore prošle godine, ima novo vodstvo i ide u pobjedu na lokalnim izborima. Uvijek ima onih koji mogu imati drugačija razmišljanja”, rekao je i dodao da je prizor iza njega, sveučilišna bolnica u Blatu, poruka zajedništva u HDZ-u.

Prokomentirao je svoju izjavu od prije nekoliko dana, kad je rekao da će se zalagati za izgradnju tvornice cjepiva protiv covida-19.

“Učinit ću sve da se taj projekt realizira. Mi smo kao zemlja napravili veliki iskorak i želim da Zagreb postane centar izvrsnosti što se tiče biofarmaceutske industrije. Iz razloga što Hrvatska ima svoju pamet i znanje u proizvodnji cjepiva te da Zagreb ima svoju tvornicu cjepiva protiv covida-19 temelju mRNA tehnologije”, rekao je Filipović.

Na pitanje ne bi li onda pametnije bilo ulagati u razvoj Imunološkog zavoda, Davor Filipović kaže da ta tvornica ne isključuje Imunološki zavod. “Te dvije institucije vidim kao okosnicu biofarmaceutske industrije. Ako se to može napraviti u Belgiji i Njemačkoj, ne znam zašto to ne bi bilo moguće u Hrvatskoj”, zaključio je kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.