David Gilmour slavi 75. rođendan, s oduševljenjem se sjeća pulske Arene

Gitarist David Gilmour rođen je 6. ožujka 1946. godine i dobro ga znamo još i vremena legendarnih Pink Floyda. Nastavio je jednako tako uspješno i solo karijeru, pa ga je naša publika imala priliku vidjeti i u Puli 2015. godine. Sjećao se dobro pulske Arene:

– Ne izlazim na turneje vrlo često i volim stvoriti posebnu prigodu za ljude, pa je lijepo birati predivna stara mjesta koja imaju posebnu atmosferu. Počeli smo turneju 2015. u Puli u Hrvatskoj u apsolutno spektakularnom amfiteatru, mjestu gdje nikada prije nisam nastupio i nastavili tu ideju diljem Europe. Na tim lijepim mjestima znate da postoji cijeli dodatni element posebnosti kojeg sam prostor daje. Nadam se da će publika takvih mjesta sjećati zauvijek. Arena u Veroni, gdje smo svirali dva puta, je isto tako lijepo mjesto.
Gledali smo gdje ćemo još nastupati, imali u glavi još interesantnih lokaliteta, jer ne želim potpuno zaglaviti samo u amfiteatru, ali onda je netko rekao: “Hej, zašto ne pokušamo ponovno u Pompejima?“ (tamo su Pink Floyd 1971. godine održali legendarni koncert). Isprva smo sumnjali da bi nam to lokalci dopustili, ali možda možemo postići dogovor.Poslali smo naš pouzdani tim da pregovara s gradom Pompeji, i ispostavilo se da su gradonačelnik i građani bili oduševljeni tom idejom.

Komentiraj