Darko Richter povlači se s mjesta ravnatelja Srebrnjaka, kaže da ne želi biti ‘teret’

Autor:

24.07.2015., Zagreb - Dr. Darko Richter, pedijatar koji je posvojio tri djevojcice, bioloske sestre.  
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Darko Richter povukao se iz izbora i imenovanja na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrđeno je u petak za N1.

Kako javlja HRT, Richter je poručio da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje dodajući kako su bili su maksimalno pristojni prema njemu.

Odstupa i cijelo Upravno vijeće bolnice. “Oni su također dali ostavke. Jesu me izabrali, ali me još nisu instalirali. To se trebalo dogoditi u srijedu. No, predsjednica Sanja Kovaček mi je rekla da nakon ovoga s tim portalom i tim Srbima, ne mogu više izdržati”, izjavio je Richter za Dnevnik.hr.

Riječ je o snimci s jednog skupa Hrvatske pravoslavne crkve na kojem je on govorio o detaljima iz svoje obitelji. Tako je naveo da se u njegovoj obitelji prenosila izreka njegove prabake: “Ne vjeruj Srbinu”.

“Ja sam na to ponosan, ona je bila pravoslavka do smrti. Bila je Hrvatica po nacionalnom uvjerenju, ali u to vrijeme je već njezin brat preuzeo srpsku identifikaciju. Stavite stavite se u cipele moje prabake, 1858. kad je bila rođena u Hrvatskoj nije bilo Srba, bilo je pravoslavnih Hrvata. Ona je pred svojim nosom vidjela kako je netko tko je jučer bio pravoslavni Hrvat najednom postajao Srbin”, rekao je.

Podsjetimo, izbor Darka Richtera za novog ravnatelja Srebrnjaka izazvao je burne reakcije nakon što je Nacional prvi podsjetio da je ovaj liječnik 2010. godine dao krajnje kontroverzne izjave o umjetnoj oplodnji za Glas koncila. Rekao je da u supruga i on bili protiv umjetne oplodnje jer ona “na neki način predstavlja silovanje u epruveti”, a pozivao se i na Božje zakone.

“U potrazi za rješenjem pitanja neplodnosti mi smo kao liječnici bili dosta dobro upoznati s raznim načinima, od kojih se neki doista i ne protive, dok su drugi u manjoj ili većoj suprotnosti s prirodnim i Božjim zakonima”, kazao je tada.

 

Tko je Darko Richter, novi ravnatelj Srebrnjaka? “Umjetna oplodnja je nasilno stvaranje života, poput silovanja u epruveti”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.