Dario Juričan: “Milanoviću, proglasi Merčepa blaženim”

Autor:

Sanjin Strukic, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Aktivist i redatelj Dario Juričan u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavio poruku upućenu predsjedniku Zoranu Milanoviću, u kojoj predlaže da Tomislava Merčepa proglasi blaženim.

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Predsjedniče RH Zorane Milanoviću,

obraćam Vam se kao jednom od posljednjih branitelja iskonskih hrvatskih vrijednosti, poticatelju plodnih ideja u društvu te mudrog političkog dijaloga!

Držim kako je sazrelo vrijeme da se hrvatski mučenik, odlikovani branitelj Tomislav Merčep proglasi blaženim.

General Josip Lucić rekao je u nedjeljnom intervju da se protiv Tomislava Merčepa vodila kampanja i pitao se “nije li Merčep bio vrijedan samilosti?”

Ne želim se ni prisjećati svih gadosti izgovorenih na račun hrvatskih branitelja, kao i montiranih sudskih procesa, samo ću Vas podsjetit na riječi viteza Merčepa:

“Pravna država djeluje samo onda kada treba djelovati protiv Hrvata i protiv onih koji su stvarali ovu hrvatsku državu, i mi smo sve manje zadovoljni tom pravnom državom”.

Ovo je povijesna prilika, o Predsjedniče, da Merčep nakon dugog progona, kao jedan od stvaratelja suverene i demokratske hrvatske države, dobije pomazanje vrhovnog vojnog zapovjednika – vratite i njemu izgubljeni dignitet, kao što ste ga nedavno vratili vitezu Branimiru Glavašu.

Predsjedniče, baš Vi ste, normalno, najpodesniji da napunite akumulator ovoj hvalevrijednoj inicijativi!

Uvjeren sam da će mi se general Josip Lucić prvi pridružiti, naravno osim ako ne bude zauzet volonterskim snimanjem reklama za HEP. Naš dobri, stari HEP koji zna podržati judo klubove generala Lucića, kao i svakog drugog tko je dovoljno duboko uvezan s politikom.

Ovom prilikom pozivam sve hrvatske generale da se pridruže ovoj inicijativi budućnosti i budu na ispravnoj strani prošlosti!”, napisao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.