Danijela Dolenec predstavila nove izmjene za roditelje odgojitelje: Evo koliko je smanjena naknada

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Danijela Dolenec predstavila je u petak najnoviji prijedlog izmjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje.

“Važno nam je omogućiti zapošljavanje majki i upise svoj djeci u vrtiće. U novom prijedlogu djeca se mogu upisati u vrtiće”, rekla je Danijela Dolenec pa predstavila nove izmjene: “Prvih šest mjeseci od donošenja ove odluke, koju očekujemo u rujnu, ništa se neće mijenjati za korisnike. Iznos ostaje na razini prosječne plaće.”

Naglasila je da se s 31. ožujkom sljedeće godine naknada smanjuje na minimalnu plaću. “Tri mjeseca kasnije naknada će biti iznos od 50 posto od minimalne plaće sve dok korisnici ne izađu iz mjere. S 30. rujna prvi korisnici izlaze iz ove mjere. Svaki sljedeći mjesec korisnik kojem dijete napuni sedam godina izlazi iz mjere. Prihvata novih korisnika nema”, rekla je.

“Nadam se da smo sada uspjeli pripremiti ‘neprobojne’ mjere, s obzirom na dosadašnje sudske prakse”, dodala je. Ovaj prijedlog izmjena, ističe, ide u javno savjetovanje koje će trajati 30 dana.

“Na mjeru je do sada, od prve odluke bivšeg gradonačelnika Milana Bandića 2016. godine, potrošeno 2.1 milijarde kuna”, rekla je zamjenica gradonačelnika i dodala da je prijavljen 21 projekt izgradnje i prenamjene vrtića, prenosi Dnevnik.hr.

Danijela Dolenec najavila je proširenje kapaciteta gradskih vrtića. Cilj je Grada, kaže, većinu ostvariti u 2023. i 2024. godini.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner