Današnjim su klincima YouTuberi popularniji od filmskih zvijezda, žali se Natalie Portman

Autor:

Natalie Portman arrives at the Governors Awards on Tuesday, Jan. 9, 2024, at the Dolby Ballroom in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello)

AP Photo/Chris Pizzello

Natalie Portman još je jedna od niza glumica koja je progovorila o situaciji oko filmskog biznisa u kojem se sve manje glumaca smatra zvijezdama. U intervjuu za magazin Vanity Fair ova osvajačica Oscara za ulogu u filmu „Crni labud“ rekla je da današnji klinci nemaju pojma tko je filmska zvijezda ali znaju YouTubere koji su njihove zvijezde.

„Ključna stvar je u tome što je film, kao primarna forma zabave, u padu. Film je sve više niša. Ako pitate nekog klinca, koji je star kao moja djeca, za neku filmsku zvijezdu, shvatit će te da oni ne znaju nikoga u odnosu na YouTubere“, izjavila je Natalie Portman koja je dodala kako umjetnost kojom se ona bavi više nije popularna umjetnost.

“Stvarno možete istraživati ono što vam je zanimljivo. Film postaje mnogo više pitanje strasti nego komercijale. Zanimljivo, morate se čuvati da ne postane nešto elitističko. Mislim da sve ove umjetničke forme, kada postanu manje popularne, tjeraju vas da se zapitate – za koga to više radimo?”

„Također je došlo do te demokratizacije kreativnosti, gdje svatko može stvarati i tako otkrivati nevjerojatne talente”, nastavila je Portman. “A pristupačnost je nevjerojatna. Da ste živjeli u malom gradu, poput mene, možda ne bi mogli pristupiti velikom umjetničkom kinu. Sada se čini kao da, ako imate internetsku vezu, možete dobiti pristup bilo čemu. Prilično je divlje što se u isto vrijeme osjećate kao da bi više ljudi nego ikad moglo vidjeti vaš čudni umjetnički film. Dakle, to je novčić s dvije strane.”

Natalie Portman ovime je nastavila iznositi mišljenje na temu o kojoj je prošle godine govorila glumica Ana de Armas, također u magazinu Vanity Fair.

“Osjećam da nove generacije nemaju taj koncept filmske zvijezde, zbog društvenih medija”, rekala je Ana de Armas. “Tamo je puno informacija koje se prekomjerno dijele. Filmska zvijezda je netko nedodirljiv koga vidite samo na ekranu. Taj misterij je nestao. Većinom smo to sami sebi učinili – nitko više nikome ništa ne taji.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.