Današnji napad na Ukrajinu je vjerojatno najgori ovog mjeseca: Milijuni ljudi trenutno bez struje

Autor:

Photo: Twitter

Šteta nastala u današnjim ruskim raketnim napadima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu mogla bi biti najveća u svim napadima ovog mjeseca. Ruske snage su, podsjetimo, u listopadu počele dronovima i projektilima napadati ukrajinske elektrane, trafostanice i ostala energetska postrojenja.

Ukrajinska državna firma Ukrenergo je štetu od današnjih napada projektilima usporedila s posljedicama napada od 10. do 12. listopada, koji su smanjili ukrajinski kapacitet generiranja struje za oko 30 posto.

Redukcije struje diljem zemlje

“Uvedene su restrikcije opskrbe strujom u Kijevu te diljem regija Kijev, Černihiv, Čerkasi, Žitomir, Sumi, Harkiv, Poltava, Dnjepropetrovsk, Zaporižja i Kirovohrad”, stoji u priopćenju Ukrenerga, prenosi Index.

“Restrikcije su nužno potrebne kako bi se smanjilo opterećenje mreže i kako bi se izbjegle nezgode nakon što je električna mreža oštećena u terorističkim raketnim napadima”, stoji u priopćenju.

Milijun i pol kućanstava ostalo bez struje

Ukrenergo navodi da se popravci mreže odvijaju diljem zemlje. U Mikolajivu, gradu na jugu zemlje, opskrba strujom je vraćena, objavio je gradonačelnik Oleksandr Senkejevič.

“Svjetla se polako pale u različitim dijelovima grada. Zahvaljujem inženjerima na njihovom predanom radu”, napisao je na Telegramu.

Ranije danas dužnosnik ureda ukrajinskog predsjednika Zelenskog rekao je da je više od 1.5 milijuna kućanstava ostalo bez struje nakon ruskih raketnih napada.

OZNAKE: Ukrajina, struja, napadi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.