Redatelj Francis Ford Coppola napunio 81 godinu

Uspjeh njegova gangsterskog epa, a ujedno i obiteljske kronike, filma ‘Kum’ iz 1972., koji se našao na vrhu najkomercijalnijih filmova svih vremena i dobio tri Oscara, svrstava Coppolu među vodeće američke redatelje koji početkom sedamdesetih bitno utječu na holivudski film.

Danas, 7. travnja Coppola je napunio 81 godinu.

No, prošle godine kada je Engleskoj bilo ostati ili ne ostati u Europskoj Uniji, a nakon što je britanski premijer u jednom razgovoru pohvalio film ‘Kum’, slavni režiser je izjavio da se osjeća loše zbog toga što je ‘Kum’ omiljeni film britanskog premijera Borisa Johnsona. Coppola je naglasio da se Johnson tako pridružio “nekim od najsurovijih ličnosti iz moderne povijesti, poput Saddama Husseina i Gaddafija”, kojima je “Kum” također bio omiljeni film. “Osjećam se loše što scene iz gangsterskog filma mogu inspirirati bilo kakvu akciju u stvarnom životu, a naročito nekoga za koga vidim da vodi Veliku Britaniju u propast”, naveo je redatelj.

Dodao je da je Boris Johnson na ivici da Brexitom uništi Ujedinjeno Kraljevstvo. “Obožavam Britaniju i njen doprinos modernoj civilizaciji. Užasnut sam što uopće razmatra tako budalast potez kao što je napuštanje Europske unije”, zaključio je Francis Ford Coppola.

Komentiraj