Dan nakon ruskih napada koji su uzrokovali prekide: Voda i struja ponovno u Kijevu!

Autor:

Photo: Twitter

Opskrba vodom i strujom obnovljena je u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, dan nakon ruskih napada koji su uzrokovali prekide, rekao je u utorak gradonačelnik Vitalij Kličko.

Opskrba vodom i strujom “u potpunosti je uspostavljena”, objavio je gradonačelnik na društvenoj mreži Telegram.

Masovni ruski udari na ukrajinsku infrastrukturu u ponedjeljak ujutro lišili su 80 posto stanovnika glavnog grada vode i prekinuli struju u 350.000 domova.

Planirana isključenja struje ipak će se nastaviti u glavnom gradu zbog značajnog “deficita elektroenergetskog sustava, nakon barbarskih napada agresora”, upozorio je Kličko dok se u utorak ujutro u gradu ponovno oglasila protuzračna sirena.

Prema ukrajinskoj vojsci, Rusija je u ponedjeljak lansirala 55 krstarećih raketa, 22 rakete S-300 i borbene bespilotne letjelice za val napada diljem Ukrajine vrlo često usmjerenih na energetsku infrastrukturu.

Ti udari bili su među “najmasovnijim na našem teritoriju od strane vojske Ruske Federacije”, optužio je u utorak savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič.

Pohvalio je poboljšanu protuzračnu obranu zemlje zbog čega “razaranje nije toliko kritično koliko je moglo biti”.

Prošlomjesečni ruski udari uništili su oko trećinu kapaciteta ukrajinskog elektroenergetskog sustava u trenutku kada se približava zima, prema ukrajinskim vlastima, koje i dalje pozivaju Ukrajince da smanje potrošnju energije što je više moguće.

OZNAKE: struja, voda, Kijev

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.