Dan je državnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najnaseljeniji grad Dubai niknuo je iz pustinje

Autor:

Pixabay

Ujedinjeni Arapski Emirati su ustavna federacija sedam emirata, ustanovljena 2. prosinca 1971. godine. Nalaze u Jugozapadnoj Aziji, na Arapskom poluotoku. Graniče s Omanom i sa Saudijskom Arabijom, te se sastoje od sedam emirata. Naravno, dva najpoznatija su Dubai i Abu Dhabi, a to su ujedno i neka od najpopularnijih turističkih odredišta u svijetu!

Iako pješčana pustinja zauzima veći dio zemlje, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju puno toga za ponuditi. Riječ je o velikoj gospodarskoj sili s jednako predivnim obalama i plažama, pustinjama i oazama te čak planinama. Također, ovdje su deve nacionalni simbol te su uvijek bile od velike važnosti za arapski narod.

Ono što se mora imati na umu prilikom posjeta Ujedinjenim Arapskim Emirate je da iako su vrlo gostoljubiv narod prema turistima, moraju se svakako poštivati običaji, kultura, tradicija i zakoni koji su diktirani poviješću i religijom ove zemlje. Islam je službena religija, šerijatsko pravo je izvor prava, a arapski jezik je službeni jezik.

Moderni Dubai je bio taj koji je doslovno niknuo iz pustinje krajem prošlog stoljeća, a danas je najnaseljeniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Moderna arhitektura koja naprosto ostavlja bez daha zaštitni je znak ovog grada, a najprepoznatljivi simbol je dakako Burj Khalifa. Tu je pregršt sadržaja zbog kojih je Dubai prava turistička oaza, tako da je odabir ove destinacije za putovanje itekako odlična ideja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.