Damir Boras tvrdi da je u životu imao ‘mnogo uznemiravanja’. Nitko ga, kaže, nije štitio

Autor:

23.09.2020., Zagreb - HUB 365, konferencija Vrednovanje doktorskih studija u RH – pregled reakreditacije. Damir Boras
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras u četvrtak je novinarima rekao da osuđuje svaki oblik zlostavljanja, ali da je i sam bio zlostavljan. No, nije objasnio kako točno.

Boras je bio na sastanku o obnovi Sveučilišta nakon potresa, a novinari su ga na ulasku u zgradu zamolili za komentar. Poručio je da spolno uznemiravanje nije tema današnjeg sastanka.

“To danas nije tema i neće doći svi dekani. Ne mogu komentirati konkretne slučajeve, jer moramo štititi i žrtve i dok se ne provede postupak. Ja sam proveo postupak. Oštro osuđujem sve. Ne mogu zbog sudskog postupka komentirati ništa”, rekao je Damir Boras.

Što on misli, kaže, svi znaju. “Grozno je biti uznemiravan i zlostavljan, pogotovo seksualno. Imao sam u životu mnogo uznemiravanja, ne seksualnog, ali isto tako i nitko me nikada nije štitio. A ja štitim ove događaje”, kazao je Boras.

Objasnio je, prenosi N1, i što konkretno radi Sveučilište. “Naše je pravo povjerenstvo etičko i bavi se time u drugostupanjskom postupku nakon izvještaja s Fakulteta. Fakulteti su ti koji moraju provesti postupak”, rekao je rektor Boras.

OZNAKE: Damir Boras

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.