Dalija Orešković videom dokazuje da je Kolinda Grabar-Kitarović plagirala njen program

Autor:

6.4.2019., Zagreb - Predstavljanje liste kandidata stranke Start za izbore za clanove Europskog parlamenta. Listu je predstavila Dalija Oreskovic a govorio je Bojan Glavasevic.  Photo: Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, koja je najavila kandidaturu za predsjedničke izbore, kasno sinoć na svom je Facebook profilu još je jednom poručila kako je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović plagirala njen predsjednički program.

“Ono što je KGK do sada najavila kao svoj program plagijat je mog Plana za Hrvatsku. Doduše, nije plagirala dijelove koji bi zaista udarili u korupcijske temelje HDZ-a, ali to od nje niti ne očekujemo”, napisala je Orešković.

Orešković je još početkom mjeseca izjavila kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović plagirala koncept njenog političkog programa,

“Ja sam jedini kandidat koji ima ne samo program nego i konkretan plan kako taj program provesti u djelo. Moram reći da je danas Kolinda Grabar-Kitarović doslovno plagirala kompletan koncept mog predsjedničkog programa. Tu se ne radi samo o antikorupciji, tu se radi i o razradi ovlasti iz Ustava, skrb o redovitom i razrađenom djelovanju te o stabilnosti državne vlasti. Također, i razrada načina sukreiranja vanjske politike. Sve su to moje ideje”, poručila je Orešković.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas, 11. studenog u 11 sati predstavlja svoj program za nadolazeće predsjedničke izbore, na kojima traži svoj drugi mandat. Za novi mandat na Pantovčaku Grabar-Kitarović ističe geslo “Zato što vjerujem u Hrvatsku”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.