Dalija Orešković videom dokazuje da je Kolinda Grabar-Kitarović plagirala njen program

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, koja je najavila kandidaturu za predsjedničke izbore, kasno sinoć na svom je Facebook profilu još je jednom poručila kako je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović plagirala njen predsjednički program.

“Ono što je KGK do sada najavila kao svoj program plagijat je mog Plana za Hrvatsku. Doduše, nije plagirala dijelove koji bi zaista udarili u korupcijske temelje HDZ-a, ali to od nje niti ne očekujemo”, napisala je Orešković.

Kolindin program je plagijat?

Ono što je KGK do sada najavila kao svoj program plagijat je mog Plana za Hrvatsku. Doduše, nije plagirala dijelove koji bi zaista udarili u korupcijske temelje HDZ-a, ali to od nje niti ne očekujemo.

Posted by Dalija Orešković – Predsjednica bez maske on Sunday, November 10, 2019

Orešković je još početkom mjeseca izjavila kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović plagirala koncept njenog političkog programa,

“Ja sam jedini kandidat koji ima ne samo program nego i konkretan plan kako taj program provesti u djelo. Moram reći da je danas Kolinda Grabar-Kitarović doslovno plagirala kompletan koncept mog predsjedničkog programa. Tu se ne radi samo o antikorupciji, tu se radi i o razradi ovlasti iz Ustava, skrb o redovitom i razrađenom djelovanju te o stabilnosti državne vlasti. Također, i razrada načina sukreiranja vanjske politike. Sve su to moje ideje”, poručila je Orešković.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas, 11. studenog u 11 sati predstavlja svoj program za nadolazeće predsjedničke izbore, na kojima traži svoj drugi mandat. Za novi mandat na Pantovčaku Grabar-Kitarović ističe geslo “Zato što vjerujem u Hrvatsku”.

Komentiraj